Održan okrugli stol Željezničko-cestovni prijelazi

Slika PU_SD/Šitum, ŽC, 17.11.2011..jpg

U organizaciji HDŽI u Splitu je održan okrugli stol pod nazivom Željezničko-cestovni prijelazi - problematika i razvoj.  Na skupu su govorili uvaženi stručnjaci iz područja predmetne problematike, Jozo Šitum (PU Splitsko dalmatinska), Branko Korbar (HŽ Infrastruktura), Vedran Ljubić (HŽ Infrastruktura), Branko Ivančević (HŽ Cargo) i Tomislav Petanović (HŽ Infrastruktura). Istaknuta je važnost rješavanja prijelaza kao mjesta interakcije željezničkog i cestovnog prometa, koja u velikoj mjeri utječu na sigurnost odvijanja prometa. Posebnu pozornost potrebno je usmjeriti na osposobljavanje mladih vozača, uređenje i opremanje prijelaza, provedbu preventivnih aktivnosti, saniranje opasnih mjesta, primjenu elemenata za pasivnu sigurnost te stalnu suradnju i koordinaciju mjerodavnih subjekata. Analizirano je sadašnje stanje opremljenosti prijelaza, s prikazom aktualne problematike upravljanja i održavanja sustava osiguranja. Predstavljen je projekt GPS informacijskog sustava sa zvučnom signalizacijom koji je u fazi razrade. Na skupu su predstavljene međunarodne aktivnosti iz područja željezničko- cestovnih prijelaza u kojima su uključeni naši stručnjaci.  Okrugli stol okupio je zainteresirane stručnjake iz raznih područja inženjerskog djelovanja, od predstavnika sustava Hrvatskih željeznica i Ministarstva unutarnjih poslova, do željezničke industrije te proizvođača opreme i uređaja za osiguranje željezničko-cestovnih prijelaza.  

 U organizaciji HDŽI u Splitu je održan okrugli stol pod nazivom Željezničko-cestovni prijelazi - problematika i razvoj.  

Na skupu su govorili uvaženi stručnjaci iz područja predmetne problematike, Jozo Šitum (PU Splitsko dalmatinska), Branko Korbar (HŽ Infrastruktura), Vedran Ljubić (HŽ Infrastruktura), Branko Ivančević (HŽ Cargo) i Tomislav Petanović (HŽ Infrastruktura).

Istaknuta je važnost rješavanja prijelaza kao mjesta interakcije željezničkog i cestovnog prometa, koja u velikoj mjeri utječu na sigurnost odvijanja prometa. Posebnu pozornost potrebno je usmjeriti na osposobljavanje mladih vozača, uređenje i opremanje prijelaza, provedbu preventivnih aktivnosti, saniranje opasnih mjesta, primjenu elemenata za pasivnu sigurnost te stalnu suradnju i koordinaciju mjerodavnih subjekata. Analizirano je sadašnje stanje opremljenosti prijelaza, s prikazom aktualne problematike upravljanja i održavanja sustava osiguranja. Predstavljen je projekt GPS informacijskog sustava sa zvučnom signalizacijom koji je u fazi razrade. Na skupu su predstavljene međunarodne aktivnosti iz područja željezničko- cestovnih prijelaza u kojima su uključeni naši stručnjaci.

Okrugli stol okupio je zainteresirane stručnjake iz raznih područja inženjerskog djelovanja, od predstavnika sustava Hrvatskih željeznica i Ministarstva unutarnjih poslova, do željezničke industrije te proizvođača opreme i uređaja za osiguranje željezničko-cestovnih prijelaza.

 



Stranica