Od ponoći stupila na snagu Odluka o ukidanju nužne mjere napuštanja prebivališta

  • Slika /PU_SD/Slike/Kasjuni 19.04..jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
U ponoć je na snagu stupila Odluka  o ukidanju nužne mjere zabrane napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka na području Splitsko-dalmatinske županije.
U odnosu na otoke mjera se ukida za kretanje na području otoka, ali osobama koje imaju prebivalište ili stalni boravak na području otoka SDŽ, napuštanje otoka moguće je samo na temeljnu izdane e-propusnice.
Osobama koje nemaju prebivalište ili stalni boravak na području otoka, dolazak na otok je moguć samo na temelju izdane e-Propusnice.
Ostalim građanima propusnica je potrebna samo za odlazak na područje druge županije, odnosno s otoka Splitsko-dalmatinske županije.
Slijedom naprijed navedene odluke cestovno blokadni punktovi policijske biti će smješteni na prometnim pravcima koji povezuju Splitsko-dalmatinsku županiju s Županijom šibensko-kninskom i Županijom dubrovačko-neretvanskom. Osim na državnim i županijskim cestama biti ćemo smješteni i na čvorištima na autocesti.
Postupanje je identično kao i do sada. Građani prilikom ulaska ili izlaska iz Splitsko-dalmatinske županije trebaju pokazati e-Propusnicu temeljem koje mogu ući ili izaći iz Županije.
Tijekom vikenda policijski službenici su obilazili javne površine, nismo uočili zadržavanje većeg broja osoba, a kada bi smo utvrdili da se na nekom području povećala koncentracija osoba, te se radi toga ne mogu poštovati mjere Stožera, apelirali smo na građane da napuste javnu površinu što su građani i radili.
O svim kršenjima Odluka koje smo utvrdili tijekom vikenda obavijestit ćemo Državni inspektorat i Stožer civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije.
Tijekom subote obavili smo 181 provjeru i utvrdili jedno kršenje samoizolacije.  
U nedjelju smo obavili 121 kontrolu mjere samoizolacije i ni jedna osoba nije zatečena u kršenju mjere.

Stranica