Obilježena 30.obljetnica pogibije Kažimira Abramovića

  • Slika /PU_SD/policija/biorine .JPG
  • Slika
  • Slika
Povodom 30.obljetnice pogibije Kažimira Abramovića, u petak je u njegovom rodnom mjestu u Biorinama svečano otvoren spomenik koji je podignut njemu u čast. 

Uz članove obitelji Abramović, svečanosti su nazočili brigadni general Ivan Zelić, načelnik Policijske uprave splitsko-dalmatinske Slobodan Marendić, zapovjednik Specijalne jedinice policije Split Ante Vugdelija, zamjenik župana Splitsko-dalmatinske županije Ante Šošić, načelnik općine Cista Provo Božo Ćubić, Ivana Serdarević, voditeljica Područnog ureda Ministarstva hrvatskih branitelja u Splitu, te izaslanstva brojnih udruga hrvatskih branitelja i suborci Kažimira Abramovića.

U crkvi svetog Jure u Biorinama održana je sveta misa koju je predvodio don Marko Trogrlić, policijski kapelan PU splitsko-dalmatinske uz mons. Miroslava Vidovića, generalnog vikara Splitsko- makarske nadbiskupije i župnika u Biorinama.

Nakon svete mise koja je održana za pokojnog Kažimira Abramovića i sve poginule hrvatske branitelje, na trgu koji nosi ime pokojnog Kažimira Abramovića u Biorinama, otvoren je spomenik. Spomenik je otvorio brigadni general Ivan Zelić uz člana obitelji Abramović. 

Nakon svečanosti otvaranja spomenika, uz obitelj, izaslanstva su položila vijenac na spomenik. Na spomenik su cvijeće položili i načelnik Slobodan Marendić uz zapovjednika Antu Vugdeliju. Također, načelnik Slobodan Marendić stavio je cvijeće i upalio svijeću i na grobu pokojnog Kažimira Abramovića. Spomenik je blagoslovio mons. Miroslav Vidović. 

Stranica