Obilježavanje Međunarodnog dana obitelji – 15. svibnja 2022.

Slika /PU_SD/Zgrada.jpg
Međunarodni dan obitelji obilježava se 15. svibnja. Ujedinjeni narodi taj su dan obilježavanja proglasili 1994. godine sa svrhom ukazivanja na važnost i ulogu obitelji za odrastanje i razvoj svakog čovjeka, te izgradnju međuljudskih odnosa i razvoja društva u cjelini.
Uoči ovogodišnjeg obilježavanja Međunarodnog dana obitelji, danas, 10. svibnja 2022. godine, policijski službenici za planiranje i nadzor - za prevenciju Ureda načelnika ove policijske uprave, zajedno s predsjednikom Udruge obitelji s četvero i više djece Cetinskog kraja, gostovali su u emisiji Radio Split-a, Policija u zajednici, kojom prilikom su javnost upoznali s najučestalijim pojavnim oblicima i brojčanim pokazateljima kretanja pojave nasilja u obitelji za prvo tromjesečje 2022. godine u usporedbi s istim vremenskim razdobljem 2021. godine.
Nadalje, javnost je upoznata sa svim preventivnim aktivnostima koje se provode i poduzimaju u cilju borbe protiv ove za obitelj i društvo u cjelini štetne pojave, s posebnim osvrtom na prikazivanje predstave "Iza vrata" te i radom Timova na području policijskih postaja diljem naše županije, a u svezi provedbe Sporazuma o međuresornoj suradnji i koordinaciji u području sprječavanja nasilja i drugih ugrožavajući ponašanja na lokalnoj razini.
Povodom Međunarodnog dana obitelji građanima su dani savjeti i upućene preporuke u cilju snažnije prevencije kao i otkrivanja onih slučajeva nasilja u obitelji u kojima žrtve trpe nasilje ali ga ne prijavljuju niti traže pomoć državnih institucija ili nevladinih udruga koje se bave zaštitom i pružanjem pomoći žrtvama nasilja u obitelji.
 

Stranica