Obilježavanje Europskog dana bez poginulih u prometu uz provođenje akcije #NetkoTeČeka

Slika /PU_SD/Slike/neetko te čeka.jpg
U četvrtak, 17. rujna 2020.godine na inicijativu ROADPOLA-a, međunarodne mreže prometnih policija država Europe i ove godine se obilježava „Europski dan bez poginulih osoba u prometu” . U sklopu obilježavanja tog dana na području Policijske uprave splitsko dalmatinske, u suradnji s Županijom splitsko dalmatinskom provesti će se akcija u prometu #NetkoTeČeka. 
 
Cilj ove akcije je prvenstveno educirati sudionike u prometu,  posebno mlade vozače kako do prometnih nesreća s najtežim posljedicama dolazi najčešće zbog neprilagođene brzine i vožnje pod utjecajem alkohola, nekorištenja sigurnosnog pojasa, nekorištenje sigurnosne kacige, te korištenje mobitela tijekom vožnje.  
Policijski službenici će tijekom akcije sankcionirati uočene prekršaje, odnosno posebno one koje uzrokuju najteža stradavanja.
Tijekom trajanja akcije svi vozači će dobiti promotivni materijale  akcije #NetkoTeČeka.
Pozivamo sve građane da na  mrežnoj stranici ROADPOLA-a pogledaju videospot s promotivnim porukama.
 
Podržite obilježavanje Europskog dan bez poginulih u prometu ( 17. rujna ) odgovornim i savjesnim ponašanjem u prometu, ali i popunjavanjem prisege o poželjnom ponašanju svih sudionika u prometu ( koja se nalazi na stranicama ROADPOL-a) , te i na taj način doprinesite podizanju razine svijesti o sigurnosti u cestovnom prometu.
 
Konačno budite odgovorni sudionici u prometu, poštuje prometna pravila i zakone, te svojim ponašanjem u prometu pokažite toleranciju i uvažavanje svih ostalih sudionika.
 
I na kraju, pozivamo sve sudionike u prometu da svojim ponašanjem doprinesu podizanju razine sigurnosti, te da svojim odgovorim ponašanjem utječu i na svijest ostalih sudionika. Sudjelovanjem u prometu pokažimo toleranciju prema drugima.
 
Uz vašu pomoć neka svaki dan bude dan bez poginulih u prometu!

Stranica