Njemačka delegacija u radnom posjetu PU splitsko-dalmatinskoj

  • Slika PU_SD/nj.%20delegacija.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
U sklopu posjete delegacije SR Njemačke Republici Hrvatskoj, a sve vezano uz suradnju Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske i  MUP-a njemačke Savezne pokrajine Baden- Wurttemberg, danas, 22.ožujka,  predstavnici delegacije SR Njemačke boravili su u radnom posjetu Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj.
 
Članovi njemačke delegacije, Andreas Backhoff, ravnatelj interventnih policija Saveznog ministarstva unutarnjih poslova SR Njemačke, Dieter Balcerek, financijski stručnjak Saveznog Ministarstva unutarnjih poslova SR Njemačke i Joachim Schneider, rukovoditelj Programa prevencije kriminaliteta policija Saveza i Pokrajina susreli su se s načelnikom Policijske uprave splitsko-dalmatinske mr.sc. Draženom Vitez.
Tijekom radnog posjeta, tijekom kojeg je delegaciju MUP-a RH i Ravnateljstva policije predvodio zamjenik glavnog ravnatelja policije Jozo Šuker, načelnik Uprave Dražen Vitez upoznao je članove delegacije sa sigurnosnom situacijom na području Uprave, aktualnim trendovima i aktivnostima koje se planiraju posebno u sklopu projekta Sigurna turistička sezona.
Delegacija SR Njemačke je u sklopu svog boravka, posjetila i bazu Specijalne i Interventne jedinice policije Split u Mravincima gdje su sa zapovjednikom IJP Mijom Rogošićem razgovarali o angažmanu interventnih snaga, a u sklopu posjeta izvedena je pokazna zajednička vježba SJP i IJP Split. Vježbi su prisustvovali i zapovjednik SJP  Ante Vugdelija i  zapovjednik Mijo Rogošić. 
 
Delegacija SR Njemačke će sutra tijekom dana  posjetiti i Postaju pomorske policije Split gdje će imati radni sastanak s načelnik postaje, a razgovarati će se o angažmanu pomorske policije na ovom području.

Stranica