"Nedostajem sama sebi" na Visu

  • Slika /PU splitsko-dalmatinska 2022/Prevencija/vis kazaliste.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Tijekom Mjeseca borbe protiv ovisnosti organizirat ćemo predstave na području Trogira, Kaštela i Imotskog

FOTO: PU splitsko-dalmatinska

Policijska uprava splitsko-dalmatinska u suradnji sa Sinjskim pučkim kazalištem nastavlja edukaciji  djece i mladih vezano uz temu prevencije ovisnosti i štetnosti zlouporabe opojnih droga.

Ovaj projekt od 2019.godine provodimo uz potporu i suradnju Ravnateljstva policije i Odbora za sigurnost Splitsko-dalmatinske županije. U središtu ovog zajedničkog projekta je rad i talent mladih glumaca Sinjskog pučkog kazališta.

Edukativna predstava „Nedostajem sama sebi“ je tijekom 2022. i 2023.godine izvedena deset puta u gradovima Splitsko-dalmatinske županije i pogledalo ju je oko 1500 djece završnih razreda osnovnih i prvih razreda srednjih škola kojima je predstava prvenstveno i namijenjena
Predstava se bavi problemom ovisnosti među mladima kroz priču jedne mlade djevojke u manjem dalmatinskom mjestu, govori o izazovima, rizicima, njenom odnosu s roditeljima i prijateljima, te prikazuje njenu osobnu dramu -borbu protiv ovisnosti.

Osmišljena je da kod mladih osoba potakne emociju i navede ih  na razmišljanje o ozbiljnosti i rizicima ovisnosti jer se u njoj prikazuje borbu dobra i zla u sudbini jedne djevojke.

Jučer je 80 djece iz osnovnih škola iz Visa i Komiže, te iz srednje škole "Antun Matijašević Karamaneo"  u protorijama Hrvatskog doma u Visu pogledalo ovu zanimljivu i edukativnu predstavu. Tijekom Mjeseca borbe protiv ovisnosti koji se obilježava od 15. studenog do 15. prosinca u suradnji s osnovnim i srednjim školama,  planiramo gostovanja na području Trogira, Kaštela i Imotskog.

Na kraju svake predstave policijski službenik za prevenciju razgovara s mladima i objašnjava im koje su štetnosti i opasnosti povezane uz zlouporabe droga i ostala rizična ponašanja. Reakcije djece i mladih do sada su bile jako dobre, pokazali su interes za ovakav način edukacije koji je blizak njihovoj dobi.
 
 
 

Stranica