Narušavao javni red pa metalnom šipkom oštetio policijsko vozilo

Slika /PU%20splitsko-dalmatinska%202022/Vijesti%20(svakodnevno)/policija%20natpis2.jpg

67-godišnjak je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku

FOTO: ilustracija

Policijski službenici dovršili su kriminalističko istraživanje nad 67-godišnjakom provedenim zbog sumnje da je ostvario obilježja kaznenih djela Prisila prema službenoj osobi i Oštećenje tuđe stari, kao i  prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i Zakona o nabavi i  posjedovanju oružja građana.

Naime,  dana 2. veljače u jutarnjim satima policijski službenici su po zaprimljenoj dojavi o narušavanju javnog reda i mira  u  Visu izašli na mjesto događaja, a po  njihovom dolasku službenim vozilom 67-godišnjak je metalnom šipkom  krenuo put vozila, te je  udario i oštetio službeno policijsko vozilo. Nakon što je nastavio i dalje pružati aktivan otpor nad njim su uporabljena sredstava prisile i to  tjelesna snaga i sredstva za vezivanje, te je priveden u službene prostorije policije. Prilikom pregleda kod njega je pronađen i  oduzet  jedan  nož. Nadalje, obavljenim očevidom na službenom vozilu utvrđena su oštećenja lima i stakla.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, 67-godišnjak je kaznenu prijavu predan  policijskom pritvorskom nadzorniku, a također će se protiv njega podnijeti optužni prijedlog nadležnom Općinskom prekršajnom sudu.

Stranica