Narušavanje javnog reda i mira na Bačvicama

Slika /PU_SD/Slike/policijsko vozilo.jpg
Danas 11.35 sati dok su policijski službenici su na području Bačvica nadzirali provedbu Odluke o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima, gdje se na ograničenom prostoru okupio veći broj građana suprotno navedenoj Odluci, dvije ženske osobe odbijale su upute policijskih službenika, te su  započele s narušavanjem javnog reda i mira vikom i galamom pozivajući druge građane da se ne pridržavaju uputa i zapovijedi policije, u čemu im se priključio još jedan muškarac. Tri osobe su dovedene u službene prostorije i nad njima je u tijeku kriminalističko istraživanje.
Protiv dvije ženske osobe biti će pokrenuti prekršajni postupci zbog postojanja sumnje u počinjenje prekršaja iz članka 13.  Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, a protiv muškarca zbog članka 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, te mu je izdan obvezni prekršajni nalog zbog prekršaja iz čl. 16. Zakona o osobnoj iskaznici.
Još jednom apeliramo na  građane da se pridržavaju uputa i Odluka Stožera civilne zaštite u cilju sprječavanja širenja bolesti.

Stranica