Nakon tri dana od zaprimljene prijave o provali, policijski službenici uhitili osobe i pronašli otuđene predmete

Slika /PU splitsko-dalmatinska 2022/Vijesti (svakodnevno)/policija_hauba.jpg

Nakon dovršenog istraživanja, osobe će danas biti predane pritvorskom nadzoniku

FOTO:ilustracija

Policijski službenici Druge policijske postaje Split u suradnji s djelatnicima Službe općeg kriminaliteta, dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvije osobe, 42-godišnjakinjom i 26-godišnjakom za koje je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da su ostvarili obilježja kaznenog djela Teška krađa.

Nakon što je policijskim službenicima Druge policijske postaje Split podnesena prijava o provali u stan na području Splita, započeli su intenzivno kriminalističko istraživanje koje su danas dovršili. U samo nekoliko dana utvrdili su identitet osoba koje su se dovodile u vezu s događajem, pronašli ih, uhitili i doveli u službene prostorije.

Pronašli su i veliku većinu otuđenih stvari- odjeću, osobne predmete, bicikle, audio uređaje. Također, pronađen je i veći broj otuđenih umjetničkih slika. Ukupna vrijednost  otuđenih stvari procijenjena je na više od 130.000,00 €.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da su 42-godišnja žena i 26-godišnji muškarac zajednički i dogovorno prema unaprijed stvorenoj namjeri stjecanja protupravne imovinske koristi provalili u stan i otuđili veliki broj vrijednih i skupocjenih predmeta čime su ostvarili obilježja kaznenog djela Teška krađa iz čl. 229 Kaznenog zakona RH.

Danas će uz kaznenu prijavu biti  predani pritvorskom nadzoniku.

 


 

Stranica