Najava pojačanih aktivnosti u prometu i 24 satni nadzor korištenja alkohola i droga

Slika /PU splitsko-dalmatinska 2022/Vijesti (svakodnevno)/alkohol u prometu.jpg
FOTO: ilustracija
 
U cilju prevencije prometnih nesreća i njihovih posljedica kao i povećanja ukupne razine sigurnosti prometa na cestama  policija nastavlja i tijekom ovog vikenda s poduzimanjem pojačanih  aktivnosti nadzora cestovnog prometa usmjerenih na sprječavanje i sankcioniranje  najtežih prometnih  prekršaja, posebno nepoštivanje dopuštenih brzina kretanja vozila, vožnje pod utjecajem alkohola, nekorištenje sigurnosnog pojasa i  nepropisne uporabe mobitela, a  činjenjem kojih se događaju  prometne  nesreće s najtežim posljedicama. Aktivnosti će se također  usmjeriti i na ponavljače teških prekršaja u prometu tzv. “recidivista“.
 
Nadalje, u tijeku je od 14. lipnja do 20. lipnja preventivno – represivna akcija „Nadzor vozača pod utjecajem alkohola i/ili droga“ usklađena s akcijama ROADPOL-a koja se provodi na području zemalja Europske unije.
Tijekom provođenja ciljanih aktivnosti policijski službenici će od subote, 17. lipnja 2023. godine od 7 sati pa do nedjelje,  18. lipnja 2023. godine do 7 sati dodatno provoditi pojačani 24-satni nadzor alkohola i droga u cestovnom prometu.
 
 

Stranica