Najava aktivnosti u prometu do 12. studenog 2019.

Tijekom nadolazećeg vikenda na prometnicama na području PU splitsko-dalmatinske provoditi će se pojačane aktivnosti u cestovnom prometu, s naglaskom na prekršaje prekoračenja brzine, upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, nekorištenja sigurnosnih pojaseva za vrijeme vožnje i korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, koji su najčešće u uzročno-posljedičnoj vezi s nastankom prometnih nesreća sa teškim posljedicama.
Imajući u vidu dane Martinja, narodnog običaja krštenja mošta, koji se uglavnom obilježava u kontinentalnom dijelu Hrvatske, upozoravamo da će se pojačane aktivnosti u prometu, posebno usmjerene na prekršaje upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, provoditi i na području ove Policijske uprave, i to do 12. studenog. Koristimo priliku još jednom upozoriti sve sudionike u prometu na obvezu poštivanja prometnih propisa.
Ne sjedajte za upravljač ukoliko ste prethodno konzumirali alkohol ili druga opojna sredstva, poštujte ograničenja brzine i prilagodite brzinu stanju i uvjetima na kolnicima, poštujte prednost prolaska, jer odgovornim ponašanjem čuvate vlastiti i tuđi život!
 

Stranica