Najava akcije ROADPOL - tjedan kontrole brzine kretanja vozila

Slika /PU splitsko-dalmatinska 2022/Vijesti (svakodnevno)/brzina 4.jpg

Na prometnicama policijske uprave splitsko-dalmatinske od 7. do 13. kolovoza 2023. godine pojačano će se provoditi nadzor brzine kretanja vozila

FOTO: ILUSTRACIJA
 
Policijska uprava splitsko-dalmatinska od danas, 7. kolovoza do 13. kolovoza 2023. godine pojačano će provoditi nadzor brzine kretanja vozila s ciljem smanjenja broja prekršaja i prometnih nesreća koje se događaju zbog prekoračenja brzine kretanja ili zbog vožnje neprilagođenom brzinom.
Ova preventivno - represivna akcija u prometu je sastavnica Plana aktivnosti ROADPOL-a za 2023. usmjerenih na pojačani nadzor kontrole brzine kretanja vozila.

Policijske aktivnosti prvenstveno će se usmjeriti na suzbijanje prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina, ali i na druge teže prekršaje kao što su prisutnost alkohola u organizmu, nepropisno pretjecanje, upravljanje prije stjecanja prava i pod zabranom, prekršaji mladih vozača, korištenje sigurnosnih pojasa, zaštitne kacige i mobitela tijekom vožnje i ostalo.

Neprilagođena i nepropisna brzina kretanja najčešći je uzrok smrti na prometnicama Europe, pa stoga pozivamo vozače da poštuju ograničenja brzine na cestama, da voze oprezno i vode računa o svojoj sigurnosti, ali i sigurnosti drugih sudionika u prometu.
 
 

Stranica