Najava akcija nadzora i kontrole cestovnog prometa

Slika /PU splitsko-dalmatinska 2022/Darujmo sigurnost jedni drugima/kontrola prometa 3 (1).JPG

Odgovorim ponašanjem u prometu čuvate svoj život, ali i život svih ostalih sudionika!

FOTO: ilustracija

Policijska uprava splitsko-dalmatinska nastavlja s provođenjem posebnih akcija nadzora i kontrole prometa na cestama na području Splitsko-dalmatinske županije.
 
Danas, 04. siječnja 2024. godine, u vremenu od 15 do 21 sat policijski službenici će provesti akciju nadzora i kontrole cestovnog prometa na području od Makarske do Imotskog. U akciji će sudjelovati policijski službenici iz Policijskih postaja Makarska, Omiš, PGP Vrgorac i PGP Imotski.
Nadalje, tijekom večeri i noći, s petka na subotu, 05./06. siječnja 2024.godine u vremenu od 19 sati do 03 sata, policijski službenici intenzivnije će nadzirati i kontrolirati promet na području Splita, Solina, Kaštela i Trogira, a u akciji će  uz djelatnike Postaje prometne policije Split sudjelovati policijski službenici iz policijskoj postaja Solin, Kaštela, Trogir i Sinj.
 
Policijske postaje svakog tjedna provode zajedničke akcije nadzora i kontrole prometa i do sada je ih je tijekom prosinca provedeno ukupno devet. Naš fokus je posebno na sankcioniranju najtežih prometnih prekršaja, uvriježenog naziva „faktori rizika“, ali i svih drugih oblika rizičnih ponašanja u prometu. Osim sigurnosti na cestama, fokus naših službenika usmjeren je i na sekundarne prekršaje i kaznena djela iz domene rada policije
 
Grubo kršenje propisa o ograničenju brzine kretanja uz alkohol, nekorištenje sigurnosnih elemenata kao što je pojas na svim sjedalima i zaštitna kaciga na motociklima uz pojavu distrakcija u cestovnom prometu (odvlačenje pažnje od prometne situacije, npr. korištenje mobitela vozača ili pješaka) za posljedicu imaju najteža stradavanja u cestovnom prometu.
 
Odgovorim ponašanjem u prometu čuvate svoj život, ali i život svih ostalih sudionika!
 



 

Stranica