Nadzor prometa tijekom predstojećeg vikenda

Slika /PU splitsko-dalmatinska 2022/Vijesti (svakodnevno)/prometna policija motorist2 (1).jpg

U slučaju prometnih gužvi molimo vozače za dodatno strpljenje i oprez u prometu

FOTO:ilustracija

Tijekom vikenda policijski službenici će na području Splitsko-dalmatinske županije provoditi intenzivniji nadzor i kontrolu, a sve u cilju povećanja razine sigurnosti u prometu.
 
Apeliramo na sve sudionike u prometu da poštuju prometna pravila, da ne konzumiraju alkoholna pića prije i za vrijeme vožnje, te  da prilagode brzinu svojih vozila uvjetima i stanju na cestama, kako bi na taj način utjecali na povećanje vlastite sigurnosti, ali i sigurnosti svih sudionika u prometu, a u slučaju prometnih gužvi molimo ih za dodatno strpljenje i oprez u prometu.
 
Grubo kršenje propisa o ograničenju brzine kretanja uz alkohol, nekorištenje sigurnosnih elemenata kao što je pojas na svim sjedalima i zaštitna kaciga na motociklima uz pojavu distrakcija u cestovnom prometu (odvlačenje pažnje od prometne situacije, npr. korištenje mobitela vozača ili pješaka) za posljedicu imaju najteža stradavanja u cestovnom prometu.
 
Sve sudionike u prometu pozivamo na oprez i poštivanje prometnih propisa,  kako svojim neodgovornim ponašanjem ne bi doveli u opasnost vlastiti, ali i život ostalih sudionika u prometu. Posebno apeliramo na sve vozače da svojim ponašanjem dodatno ne ugrožavaju najrizičnije skupine u cestovnom prometu - vozače mopeda i motocikla, pješake i vozače bicikla.
 
Podsjećamo kako će se danas, 24.lipnja 2022.godine (petak) na području cijele Splitsko-dalmatinske županije u vremenu od 13:00 do 17:00 sati provesti akcija nadzora i kontrole prometa koja će biti posebno usmjerena na ponašanje vozača motocikala i mopeda.
Budite savjesni i odgovorni sudionici u prometu, te brinite o sigurnosti drugih.

Stranica