​Nadzor prometa: recidivist vozio bez vozačke dozvole

Slika /PU splitsko-dalmatinska 2022/Vijesti (svakodnevno)/Prometna policija - kontrola.jpg

Uz optužni prijedlog odveden je na općinski prekešajni sud

FOTO: ilustracija
 
Jučer, 27.lipnja 2024. godine oko 12:30 sati na području Podstrane policijski službenici zaustavili su 52-godišnjeg vozača motocikla. Obavljenim provjerama utvrđeno je da vozač upravlja motociklom za vrijeme dok mu je na snazi zaštitna mjera upravljanja motornim vozilima bilo koje kategorije. Obzirom da se radi o recidivistu u činjenu prometnih prekršaja vozač je uhićen i nad njim je provedeno istraživanje. Utvrđeno je da je ostvario obilježje prekršaja iz čl. 289 st.4 Zakona o sigurnosti prometa na cestama, te je uz optužni prijedlog odveden na općinski prekršajni sud.
 
Također, jučer je na području Splita zaustavljen vozač osobnog vozila koji je vozio u suprotnom smjeru, a utvrđeno je da se nalazi pod utjecajem alkohola od 0.58 g/kg. Također, vozilo je upućeno na izvanredni tehnički pregled i utvrđeni su mu tri tehnička nedostatka vezano uz razbijenu i oštećenu opremu na vozilu. Vozilo je isključeno iz prometa i oduzete su registarske oznake, a protiv vozača će biti podnesen optužni prijedlog nadležnom općinskom prekršajnom sudu.
 
Inače, jučer, 27. lipnja 2024.godine na području Splita i Podstrane provedena je akcija nadzora i kontrole prometa te je u vremenu od 07:00 do 15:00 sati sankcionirano čak 100 prometnih prekršaja od čega čak 30 vožnje u suprotnom smjeru, 4 prekršaja nenošenja zaštitne kacige, 2 prekršaja upravljanja pod zabranom, 1 upravljanje vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 1 prekršaj vožnje djeteta na nepropisan način na motociklu.

Stranica