Nadzor i kontrola prometa

Slika /PU%20splitsko-dalmatinska%202022/Vijesti%20(svakodnevno)/Bljeskalica.jpg

Četvorici vozača određeno  zadržavanje

FOTO: ilustracija

Četvorici vozača općinski prekršajni sud odredio zadržavanje

Bez vozačkih dozvola, vozili suprotno izrečenim zabranama, ponovno uhićeni zbog prekršaja 
- dvojici vozača koji su zaustavljeni na području Splita, određeno zadržavanje u trajanju od 15 dana, predani su u Zatvor u Split

Omiš: alkoholiziran narušavao javni red i mir, pretjecao kolonu, nosio nož
- vozaču određeno zadržavanje u trajanju od 10 dana, predan je u Zatvor u Split
 
Split: vozio bez vozačke, suprotno zabrani, pronađen kokain i drvena palica-
-određeno zadržavanje u trajanju od  15 dana, predan je u Zatvor u Split 

Split: odbio testiranje na droge, pronađena marihuana i speed
 
U utorak, 30. srpnja 2024 godine oko 03,50 sati policijski službenici su u Splitu zaustavili su 31-godišnjeg vozača osobnog vozila koji je odbio testiranje na prisutnost droge u organizmu. Tijekom postupanja policijskim službenicima predao je vrećice u kojima se nalazila droga i to 0.9 grama droge ketamin, 4,3  grama droge speed i dvije tablete MDMA. Doveden je u službene prostorije i nad njim je provedeno istraživanje
U sklopu istraživanja obavljena je pretraga i  pronađeno je 36 grama marihuane, dvije osušene stabljike i nekoliko vrsta tableta.
Utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 31-godišnjak ostvario obilježja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, te je uz optužni prijedlog odveden na općinski prekršajni sud u Splitu. Određen mu je istražni zatvor u trajanju do 15 dana i predan je u Zatvor u Split.
 
Split: vozio motocikl prije stjecanja prava na upravljanje, lažno se predstavio
 
U utorak, 30. srpnja 2024. godine oko 21 sat u Splitu policijski službenici su zaustavili motocikl kojim je upravljao 55-godišnjak. Utvrđeno je da motociklom upravlja prije stjecanja prava na upravljanje vozilom bilo koje kategorije, te je na uvid dao vozačku dozvolu druge osobe, odnosno upotrijebio je lažne podatke kao svoje, a ispod sjedišta je imao drvenu palicu, dužine oko 50 cm kojoj je osnovna namjena napad ili nanošenje ozljeda.
 
Doveden je u službene prostorije zbog postojanja sumnje u počinjenje prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, te Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, te će danas uz optužni prijedlog biti odveden na općinski prekršajni sud.
 
Solin: mladi vozač bez položenog ispita vozio alkoholiziran, odbio testiranje na droge
 
Jutros, 31. srpnja 2024. godine oko 00:20 sati policijski službenici zaustavili su osobno vozilo kojim je upravljao 23-godišnjak. Utvrđeno je da upravlja osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje vozilima bilo koje kategorije, kao mladi vozač upravljao pod utjecajem alkohola, izmjerena je koncentracija alkohola od 0,20 g/kg, odbio se podvrgnuti preliminarnom testiranju na ispitivanje prisutnosti droga i lijekova u organizmu, odnosno izuzimanju krvi i urina poradi utvrđivanja istoga nije posjedovao prometnu dozvolu, ni osobnu iskaznicu, te nije koristio sigurnosni pojas.
Doveden je u službene prostorije i zbog postojanja osnovane sumnje u počinjenje većeg broja prekršaja danas će uz optužni prijedlog biti doveden na općinski prekršajni sud.

Stranica