Nadzor i kontrola pomorskog prometa na području akvatorija ispred Makarske

  • Slika /PU splitsko-dalmatinska 2022/Turisticka sezona 2023/makarska more 0.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

U zajedničkom radu sudjelovali i strani policijski službenici


FOTO: PU splitsko-dalmatinska

Na plovilu Lučke kapetanije, u petak, 21. srpnja 2023.godine, u vremenu od 09 do 17 sati, isplovili su i policijski službenici Policijske postaje Makarska.

Cilj zajedničkog postupanja Lučke kapetanije i policije bio je provedba nadzora pomorskog prometa. Ovog puta s posadom su bili i strani policijski službenici koji ovog ljeta rade na području Makarske.

Na plovilu su uz djelatnike Lučke kapetanije bili Majda Ramić iz Bosne i Hercegovine i Piotr Filar iz Poljske. Tri djelatnika Lučke kapetanije provodila su nadzor i kontrolu uz nazočnost policijskih službenika, a posebno su bili fokusirani na sankcioniranje glisiranja, negativnog ponašanja kojima su posebno ugroženi kupači. Sankcionirana su tri takva prekršaja, dok je ukupno provedeno 10 nadzora.

Obzirom na intenzivni pomorski promet tijekom ljeta, posebno jahti, brodova i brodica, sudionicima pomorskog prometa upućena je poruka da se institucije skrbe za sigurnost i na moru.  

Suradnja građana s zajedničkom ophodnjom bila je na dobroj razini  a strani policijski službenici svakako su bili zadovoljni što su dan proveli pomažući u poslovima nadzora pomorskog prometa. Pružena im je i prilika da vide na koji način hrvatske institucije surađuju i zajedno rade na poslovima sigurnosti.

Ovo je za strane policijske službenike bio jedan malo drugačiji dan. Proveli su ga na moru pomažući djelatnicima Lučke kapetanije u obavljanju poslova nadzora i kontrole pomorskog prometa. Nadamo se da će i ovo biti jedna lijepa uspomena kada na kraju ljeta odu svojim kućama.
 

Stranica