Nadzor i kontrola pomorskog prometa

Slika /PU splitsko-dalmatinska 2022/Vijesti (svakodnevno)/pomorska_policija gliser.jpg
FOTO: ilustracija
 
U proteklih sedam dana, od 31. srpnja do 7. kolovoza 2023. godine,  policijski službenici Postaje pomorske policije Split sankcionirali su ukupno 53 prekršaja iz Pomorskog zakonika i ostalih zakona vezanih uz sigurnost plovidbe.
Policijski službenici Postaje pomorske policije Split sankcionirali su 22 prekršaja tako zvanog „glisiranja“-  vožnje plovilom na udaljenosti manjoj od 300 metara od obale kojom se ugrožava sigurnost osoba.
Također su sankcionirali 5 prekršaja iz Pomorskog zakonika vezano uz prekrcaj osoba- prekomjeran broj osoba na plovilu, 16 zbog neimanja dozvola i nedostatka drugog člana posade, kao i druge  različite prekršaje iz Pomorskog zakonika (bez osiguranja, bez registracijske oznake na plovilu, bez potrebne opreme i dr.).

Policijski službenici će i dalje tijekom čitavog ljeta i turističke sezone u cilju prevencije nastaviti obavljati nadzor i kontrolu na moru. Prilikom upravljana gliserima, skuterima i sličnim brodicama na mlazni pogon obavezno se pridržavajte  propisa i pravila ponašanja na moru, posebno propisane udaljenosti od obale,  kako bi na taj način izbjegli mogućnost da se dogodi nesreća i stradavanje osoba.
Obzirom na povećani intenzitet prometa na moru upućujemo sve sudionike pomorskog prometa da se pridržavaju zakona i pomorskih pravila kako bi  zabilježili što manje negativnih događaja na moru.
 

Stranica