Načelnik Marendić održao sastanak s članovima Konzularnog zbora u Splitu

  • Slika /PU splitsko-dalmatinska 2022/Sastanci/konzuli 1.jpg
  • Slika
  • Slika

Doajen Konzularnog zbora u Splitu, Juroslav Buljubašić i nazočni počasni konzuli jednoglasno su istakli kako je suradnja s policijom odlična

FOTO: PU splitsko-dalmatinska

U sklopu projekta „Sigurna turistička destinacija 2022“, ali i obzirom na turističku sezonu i veliki broj stranih turista na području Splitsko-dalmatinske županije,  načelnik PU splitsko-dalmatinske Slobodan Marendić je danas, 27.lipnja 2022.g., održano  radni sastanak s doajenom Konzularnog zbora Juroslavom Buljubašićem i članovima Konzularnog zbora u Splitu. Na radnom sastanku razgovaralo se  o dosadašnjoj suradnji, zajedničkim temama vezanim uz strane državljane, turističkoj sezoni, ali i  o svim značajnijim pitanjima važnim za strane državljane koji trajno ili privremeno borave na području ove policijske uprave.

Načelnik Slobodan Marendić na početku sastanka zahvalio se na dosadašnjoj suradnji i naveo kako zbog epidemiološke situacije nije u protekle dvije godine bio u mogućnosti održati sastanke koji bi de redovito organizirali pred početak turističke sezone, ali smo čitavo vrijeme bili u kontaktu i odlično surađivali kada je to posao zahtijevao.  Cilj ovog sastanka je upoznati počasne konzule s trenutačnom situacijom, a posebno obzirom da će se u srpnju na području Splita održati veći broj javnih okupljanja na kojima će biti veliki broj stranih gostiju. Načelnik Marendić istako je kako je razmjena informacija ključna i dosadašnja suradnja svakako je odličan temeljem za buduće izazove koji su pred nama.

Doajen Konzularnog zbora u Splitu Juroslav Buljubašić i nazočni počasni konzuli jednoglasno su istakli kako je suradnja s policijom odlična. Uspostavljeni su osobni kontakti koji omogućuju da vrlo brzo razmjenjujemo potrebne informacije i budemo od pomoći stranim državljanima u Hrvatskoj, a policija do sada u svakoj situaciji bila od pomoći stranim državljanima na ovom području. Doajen Buljubašić je u ime Konzularnog zbora zahvalio načelniku Marendiću i njegovim suradnicima na uspješnoj dosadašnjoj suradnji. 
 

Stranica