Muškarac prijavljen za pet teških kaznenih djela, nakon istraživanja predan pritvorskom nadzorniku

Slika /PU%20splitsko-dalmatinska%202022/Droga/oru%C5%BEje2024.jpg
FOTO:PU splitsko-dalmatinska

U odnosu na događaj od 30. siječnja 2024.g kada su policijski službenici nakon zaprimljene dojave o nasilju u obitelji, na mjestu događaja pronašli teško ozlijeđenu ženu i usmrćenog psa, dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 59-godišnjim muškarcem koji je jučer uhićen i doveden u službene prostorije.
 
U sklopu kriminalističkog istraživanja obavljena je pretraga stana i prostorija koje koristi 59-godišnjak i tom prilikom policijski službenici su pronašli i oduzeli:
 
  • 7.685,0 grama droge konoplje kanabis sa više od 0,3 % aktivne tvari „tetrahidro kanabinola“ i 24 grama ulja pripravljenog od opojne droge konoplja kanabis,
  • 1.091,4 grama droge amfetamin,
  • 840, 6 grama droge ketamin,
  • 0,35 grama droge kokain,
  • 1,0 gram  droge hašiš,
 
te tri digitalne vage za precizno mjerenje, tri uređaja za vakumiranje plastičnih paketića, veći broj mobilnih uređaja i novac.
 
Također, tijekom pretrage pronađena je i oduzeta veća količina oružja: automatska puška, zračna puška, puška tzv „pumparicu“, pištolj, 56 komada malokalibarskog streljiva, 5 komada ručno izrađenih štapina od eksplozivne materije, te dva detonatora za eksploziv.
 
Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 59-godišnjak ostvario obilježja kaznenih dijela „Nasilje u obitelji“ opisano u čl. 179A. st. 1. KZ, „Teška tjelesna ozljeda“, opisano u čl. 118. st. 2., „Ubijanje ili mučenje životinja“, opisano u čl. 205. st. 1. KZ „Neovlaštene proizvodnje i prometa drogama“, opisano u čl. 190. st. 2. KZ i kazneno djelo „Nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari“, opisano u čl. 331. st. 1.te je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzoniku.

Stranica