MUP i UNDP nastavljaju preventivnu kampanju ŽIVIM ŽIVOT BEZ NASILJA

Slika PU_SD/živim život bez nasilja.bmp

Danas, 6.lipnja, s početkom u 17.00 sati u Hrvatskom narodnom kazalištu u Splitu, Trg Gaje Bulata 1, održati će se konferencija za medije, povodom nastavka aktivnosti u sklopu preventivne kampanje ŽIVIM ŽIVOT BEZ NASILJA, kroz koju hrvatska policija i UNDP, zajedno s djecom i mladima, već treću godinu za redom izgrađuju kulturu nenasilja, tolerancije i nediskriminacije.

  

 

Danas, 6.lipnja, s početkom u 17.00 sati u Hrvatskom narodnom kazalištu u Splitu, Trg Gaje Bulata 1, održati će se konferencija za medije, povodom nastavka aktivnosti u sklopu preventivne kampanje ŽIVIM ŽIVOT BEZ NASILJA, kroz koju hrvatska policija i UNDP, zajedno s djecom i mladima, već treću godinu za redom izgrađuju kulturu nenasilja, tolerancije i nediskriminacije. U sklopu konferencije za medije, koordinatorica Ujedinjenih naroda i stalna predstavnica Programa Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) Louisa Vinton, imenovati će poznatog dramskog umjetnika, glumca, redatelja i teatrologa Zijaha A.Sokolovića UNDP-ovim Ambasadorom dobre volje za toleranciju i nenasilje.

U 18.00 sati započeti će predstava pod nazivom „Nasilje – za nasilje nema opravdanja“, kao dio THE/ARTO projekta (edukacija djece kroz umjetnost), koji su u Republici Hrvatskoj pokrenuli Zijah A. Sokolović i Dražen Šivak, glumac i asistent na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Predstava donosi niz primjera svakodnevnog nasilja.

Po završetku predstave uslijediti će prigodni glazbeni program, u kojem će nastupiti jazz glazbenik Matija Dedić, pjevačica Emina Arapović, iluzionist Luka Vidović, te stand up komičar Pedja Bajović.



Stranica