Motociklist prijavljen za veći broj prometnih prekršaja

Slika /PU_SD/Slike/brzina.JPG

Uz optužni prijedlog 25-godišnjak je danas doveden na nadležni Općinski prekršajni sud u Splitu.

Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 25-godišnjakom za kojeg je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je upravljajući motociklom ostvario obilježja većeg broja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 20.rujna 2020. godine upravljajući motociklom na cesti državnoj cesti D8 ostvario obilježja prekršaja i to iz članka 72.st.1. (pretjecanje u nepreglednom zavoju) i članka 53.st.1 (prekoračenje brzine u naseljenom mjestu) Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
Također, utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 16.listopada 2020.godine upravljajući motociklom na području Splita ostvario obilježja većeg broja prekršaja iz članka 53.st.1. (prekoračenje brzine u naseljenom mjestu)  i čl.59.st.1. ( prolazak kroz crveno svjetlo) Zakona o sigurnosti prometa na cestama.  Od 25-godišnjaka je tijekom kriminalističkog istraživanja privremeno oduzet motocikl.Uz optužni prijedlog 25-godišnjak je danas doveden na nadležni Općinski prekršajni sud u Splitu.
Također, tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno je postojanje sumnje da je u tri navrata svojim ponašanjem ostvario obilježja prekršaja protiv javnog reda i mira na način da je u noćnim satima na području Splita stvarao buku povećanjem broja okretaja motocikla u mjestu, čime je ometao mir građana radi čega će protiv njega biti podnesen optužni prijedlog zbog postojanja sumnje u počinjenje prekršaja iz članka 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.
U odnosu na navedeno kriminalističko istraživanje se nastavlja.
 
 

Stranica