Modernizirana kampanja "Manje oružja, manje tragedija" u pet gradova na području Splitsko-dalmatinske županije

  • Slika /PU_SD/Slike/Trogir manje oruzja manje tragedjia 2.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem web stranice Ministarstva unutarnjih poslova.

U sklopu modernizirane kampanje  Ministarstva unutarnjih poslova i Ravnateljstva policije „Manje oružja, manje tragedija“, u srijedu, 19. svibnja 2021.godine, na području Splitsko-dalmatinske županije od 11 do 11:30 sati u pet gradova i to Imotski, Sinj, Trogir, Makarska i Vrgorac policijski službenici su informirali građa. Policijski službenici su dijelili promotivne i informativne materijale vezano uz kampanju „Manje oružja, manje tragedija“. Na području Imotskog za ovu svrhu korišten je i mobilni preventivni centar policije koji je bio smješten u centru Imotskog, a ispred kojeg su se nalazili policijski službenici. 
 
Ovom moderniziranom kampanjom želimo potaknuti širu javnost na razmišljanje o ovom problemu, potaknuti posjednike ilegalnog oružja na dragovoljnu predaju oružja, kao i utjecati na podizanje ukupne svijesti građana o opasnostima od nestručnog rukovanja oružjem i minsko eksplozivnom sredstvima. 
 
U isto vrijeme dok su policijski službenici na trgovima razgovarali s građanima i dijelili info materijale, na pet lokalnih radijskih postaja gradova u kojima se odvijala promocija kampanje, u radijskom programu sudjelovali su policijski službenici za prevenciju Ravnateljstva policije i PU splitsko-dalmatinske koji su govorili o ciljevima kampanje, aktivnostima policije i zakonskim okvirima dragovoljne predaje oružja, a sve u cilju informiranja što većeg broja građana Splitsko-dalmatinske županije, naravno uz emitiranje informativnih spotova i pjesme grupe TBF „Puške i dinje“ koja je napisana i skladana isključivo u cilju promidžbe kampanje „ Manje oružja, manje tragedija“.
 
Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već kontaktirajte policiju na broj 192. Na Vašu adresu doći će posebno osposobljeni policijski službenici u civilnoj odjeći i s vozilom bez policijskih oznaka koji će preuzeti oružje.
 
Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem web stranice Ministarstva unutarnjih poslova.
 
Također upozoravamo legalne posjednike oružja, da isto čuvaju na zakonom propisani način, kako bi se spriječile neželjene posljedice po građane i imovinu.
 
 
 

Stranica