Međuresorna suradnja i koordinacija u području sprječavanja nasilja i drugih ugrožavajućih ponašanja na lokalnoj razini.

Slika PU_SD/Sporazum%20o%20me%C4%91uresornoj%20suradnji%20i%20koordinaciji.png
U srijedu, 24.06.2020.godine u prostorijama Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu održan je sastanak sukladno zaključenom Sporazumu o  međuresornoj suradnji i koordinaciji u području sprječavanja nasilja i drugih ugrožavajućih ponašanja na lokalnoj razini. Na sastanku su sudjelovali voditelj Odjela prevencije PU splitsko dalmatinske Paško Ugrina, načelnik Prve policijske postaje Split Hrvoje Boban, načelnik Druge policijske postaje Split Ante Balov, predstavnici odgojnih i obrazovnih institucija grada Splita, predstavnici Odjela za podršku žrtvama i svjedocima, predstavnici Probacijskog ureda, predstavnici Ministarstva branitelja, predstavnici zdravstvenih institucija i predstavnici Centra za socijalnu skrb Split.
U uvodnom izlaganju voditelj Odjela prevencije PU splitsko dalmatinske Paško Ugrina prezentirao je pokazatelje stanja sigurnosti na području grada Splita te je donio zaključak da je stanje sigurnosti u svim područjima zadovoljavajuće. S ciljem održavanja takvog stanja pozvao je sve na koordinaciju institucija na lokalnoj razini s ciljem rješavanja i preveniranja rizičnih i kriznih situacija sukladno navedenom Sporazumu.
U nastavnom izlaganju prisutnima su se obratili načelnici Hrvoje Boban i Ante Balov, koji su  po potpisanom Sporazumu zaduženi za koordinaciju između institucija, te su pozvali prisutne da se bez odgode i slobodno obrate s ciljem rješavanja i prevencije rizičnih i ugrožavajujćih situacija i pozvali ih na buduću dobru suradnju.

Stranica