Međunarodna policijska suradnja, postavljen info pult u Makarskoj

Slika PU_SD/infopultmakarska1web.jpg

 FOTO: PU splitsko-dalmatinska

U  Makarskoj  je 11. srpnja  postavljen informativni pult uz koji su se, uz  policijskog službenika Odjela prevencije i policijskog službenika za prevenciju PP Makarska nalazili i strani policijski službenici iz Italije, Njemačke, Slovačke, Bosne i Hercegovine, Češke i Poljske.

Zainteresiranim građanima i turistima dijelili su  informativne letke koji su tiskani  u suradnji s Turističkom zajednicom splitsko-dalmatinske županije, a sadrže korisne upute o postupanju u određenim situacijama, te  kontakte hitnih službi i konzularnih predstavništava na ovom području. Tiskani su na  više stranih  jezika i namijenjeni su prvenstveno turistima ali i turističkim djelatnicima i iznajmljivačima soba i apartmana, kako bi gostima prilikom dolaska dali osnovne upute i informacije i time doprinijeli njihovom sigurnom i ugodnom boravku u Republici Hrvatskoj.

Strani policijski službenici su prilikom boravka u Makarskoj obišli područje gradske Rive, centra grada,  te šetnicu glavne gradske plaže. Tom prilikom su se susretali  sa svojim sunarodnjacima i upoznavali ih sa svrhom njihovog boravka i rada na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske, kako bi im se u svakom trenutku u slučaju potrebe mogli obratiti za pomoć.

Info pultovi organizirati će se i dalje, te  postaviti  na područjima  Splita, Omiša, Trogira i otoka Hvara i Brača.



Pisane vijesti