Maloljetnik otuđio veću količinu zlatnog nakita

Slika PU_SD/policija31.jpg

 Jučer je dovršeno kriminalističko istraživanje nad maloljetnikom iz Splita. Sumnja se da je 14. siječnja u Trogiru, tijekom noći, ušao u kuću u vlasništvu 56-godišnjaka, te otuđio veću količinu zlatnog nakita, novac i sunčane naočale, oštetivši vlasnika za iznos od 50 000 kuna. Navedene prigode maloljetnik je iskoristio odsutnost i nepažnju vlasnika i ostalih ukućana, te kroz poluotvoren prozor ušao u stan, koji se nalazi u prizemlju obiteljske kuće, nakon čega je izvršio krađu navedenih predmeta.

  

Jučer je dovršeno kriminalističko istraživanje nad maloljetnikom iz Splita. Sumnja se da je 14. siječnja u Trogiru, tijekom noći, ušao u kuću u vlasništvu 56-godišnjaka, te otuđio veću količinu zlatnog nakita, novac i sunčane naočale, oštetivši vlasnika za iznos od 50 000 kuna. Navedene prigode maloljetnik je iskoristio odsutnost i nepažnju vlasnika i ostalih ukućana, te kroz poluotvoren prozor ušao u stan, koji se nalazi u prizemlju obiteljske kuće, nakon čega je izvršio krađu navedenih predmeta. Otuđeno zlato, naočale i novac je prodao za sada nepoznatim osobama. Protiv njega je podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu za mladež.

Kako bi se potencijalnim počiniteljima smanjile mogućnosti počinjenja ovakvih kaznenih djela, savjetujemo građanima da budu oprezniji,  jer se može dogoditi da vlastitom nepažnjom lakše postanu žrtve krađa. Kada napuštate stan ili kuću, vodite računa ne samo o tome da zaključate ulazna vrata, već se sjetite otvorenih ili slabo zatvorenih prozora i balkonskih vrata, posebno ako stanujete u prizemlju. Ne ostavljajte uz kuću predmete koji olakšavaju penjanje i lagan pristup otvorima vašeg stana, kako se ne bi dogodilo da svojom nepažnjom ostanete bez vrijednih predmeta.



Stranica