Koristeći pištolj i metalnu šipku napali muškarca na ulici

Slika /PU splitsko-dalmatinska 2022/Droga/pištolj.jpg

Brzom reakcijom policijskih službenika na terenu su pronađena dva muškarca koja su se udaljila s mjesta događaja

Foto: PU splitsko dalmatinska

U četvrtak, 23. kolovoza oko 18.30 sati zaprimljena je dojava o sukobu nekoliko osoba na ulici u Splitu. Policijski službenici odmah su se uputili na mjesto događaja te su zatekli ozlijeđenog muškarca. Brzom reakcijom policijskih službenika na terenu su pronađena dva muškarca koja su se udaljila s mjesta događaja. Uhićeni su i dovedeni u službene prostorije policije radi provođenja kriminalističkog istraživanja.

Također, policijski službenici su pregledom užeg i šireg mjesta događaja pronašli odbačeni pištolj s dva komada pripadajućeg streljiva te metalnu šipka. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da su 37-godišnjak i 42-godišnjak fizički napali 28-godišnjaka, udarajući ga metalnom šipkom i drškom pištolja. Ozlijeđenom 28-godišnjaku je ponuđena liječnička pomoć koju je odbio.

Nakon provedenog istraživanja utvrđeno je da je 37-godišnjaka kritične prigode posjedovao ilegalan pištolj, te je svojim ponašanjem ostvario obilježja prekršaja opisanog u članku 6 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i  prekršaja i prekršaj iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana i to neovlašteno posjedovanje vatrenog oružja kategorije B, neovlašteno posjedovanje streljiva za vatreno oružje B kategorije i nošenje vatrenog oružja pod utjecajem alkohola, dok je u odnosu na  42-godišnjaka utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je ostvario obilježje prekršaja opisanog u članku 6 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i prekršaja opisanog u čl.29 st. 5 Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana ( posjedovao je hladno oružje- metalnu cijev pogodnu za nanošenje ozljeda).

Obojica su jučer uz optužni prijedlog privedeni na nadležni općinski prekršajni sud.

Stranica