Korisnici Centra Juraj Bonači u posjetu policijskoj upravi

  • Slika /PU splitsko-dalmatinska 2022/Prevencija/jb.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Hvala vam na druženju i radosti koju ste nam donijeli. Vidimo se uskoro!

FOTO: PU splitsko-dalmatinska

Policijsku upravu splitsko-dalmatinsku posjetili su korisnici Odjela za pružanje socijalnih usluga osobama s intelektualnim teškoćama Centra za odgoj i obrazovanje "Juraj Bonači" u Splitu.

Na inicijativu rehabilitatorice i radne instruktorice s radošću smo ispunili želju korisnika da na jedan dan dođu u policijsku upravu kako bi im prezentirali rad policije i tehniku kojom se policijski službenici koriste u svakodnevnom radu.

U realizaciji posjeta pomogli su nam i djelatnici Javne vatrogasne postrojbe Grada Splita koji su goste vatrogasnim kombijima doveli do centralne zgrade policije.

Krenuli smo od zaprimanja dojave i poziva na broj 192, a djelatnici Operativno komunikacijskog centra bili su odlični domaćini. Uz puno smijeha, otišli smo dalje istražujući kako je biti policajac. Redovito praćenje krimi serija i rada policije bila je dobra osnova za odlazak u Službu za očevide i krim. tehniku. Biološki tragovi, forenzika, požari i istraživanja bili su dio zanimljivih razgovora, a naši gosti su pokazali interes, ali zavidno znanje o istraživanju kriminalističkih slučaja.

Nakon toga razgovaralo se o sigurnosti cestovnog prometa, ali i o izvješćivanju javnosti pa su se neki vrlo uspješno okušali i u kreiranju izjava za medije. Promet je uvijek zanimljiva tema, a policijski službenik Službe prometne policije govorio je o najvažnijim pravilima za pješake, te odgovarao na mnogobrojna pitanja vezana uz prometna pravila, ali i novčane kazne.

Na kraju, u dvorištu razgledali su policijsko vozilo, upalili smo na tren policijske sirene i svjetla kako bi na taj način posebno pozdravili naše goste na odlasku.

Uz ugodno i lijepo druženje, pitanja o različitim temama dva sata su prošla za tren. Naši gosti su nas razveselili osmjesima i radoznalošću i nadamo se da smo im na zanimljiv način prezentirali naš rad. Na kraju „pala“ je i zajednička fotografija za uspomenu na ovaj lijepi dan. Zahvaljujemo se našim vatrogascima na pomoći.

Hvala vam na druženju i radosti koju ste nam donijeli i vidimo se uskoro! Kišno jutro pretvorili ste nam u sunčani dan!
 

 

Stranica