Konzulica Veleposlanstva Mađarske u posjetu PU splitsko-dalmatinskoj

  • Slika /PU_SD/Slike/madarska II.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Konzulica dr. Anna Erzsébet Mladenovics podržala je preventivnu akciju policije Smanji brzinu i guštaj u litu ili kako bi to rekli na Mađarskom:  Lassíts, és élvezd a nyarat!

Na području Splita od 15. lipnja do 15. rujna 20021.godine djelovati će Konzularno predstavništvo pri Veleposlanstvu Mađarske u Zagrebu kako bi državljani Mađarske imali stalnu i profesionalnu 24 satnu konzularnu pomoć na području četiri dalmatinske županije.
Načelnik policijske uprave Slobodan Marendić danas je održao sastanak s NJ.E. dr. Anna Erzsébet Mladenovics, konzulicom Veleposlanstva Mađarske i počasnim konzulom Ivom Staničić vezano uz turističku sezonu i aktualne teme.

Konzulica dr. Anna Erzsébet Mladenovics izrazila je zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom s Policijskom upravnom splitsko-dalmatinskom koja je odlična tijekom čitave godine, a svakako se intenzivira tijekom turističke sezone obzirom na veliki broj državljana Mađarske koji redovito posjećuju Splitsko-dalmatinsku županiju. Obzirom da je protekla godina bila specifična zbog COVID 19, izrazila je želju da su ta vremena iza svih nas i da će Hrvatska uskoro opet biti destinacija brojnim državljanima Mađarske tijekom ljetovanja.

Načelnik  Slobodan Marendić naveo je kako je većina priprema za turističku sezonu u sklopu projekta  Sigurna turistička destinacija 2021 do sada odrađena i spremni smo za turističku sezonu. Naveo je kako tijekom ovog tjedna u PU splitsko-dalmatinsku dolaze i strani policijski službenici koji će ukoliko bude potrebno ići i na područja susjednih županija

Međutim iako je pred nama nadamo se vrlo uspješna turistička sezona, policija se istovremeno aktivno bavi i drugim zadaćama i projektima. Jučer je u Splitu započeo međunarodni kvalifikacijski košarkaški turnir, prvi takve vrste od početka epidemije, a u PU splitsko-dalmatinskoj u tijeku je i preventivna akcija Smanji brzinu i guštaj u litu. Ova aktivnost usmjerena je na poboljšanje stanja sigurnosti prometa na cestama posebno jer se tijekom sezone broj vozila na cestama Splitsko-dalmatinske županije utrostruči.
Konzulica dr. Anna Erzsébet Mladenovics podržala je akciju Smanji brzinu i guštaj u litu i svakako će tijekom razgovora s državljanima Mađarske istima skrenuti pozornost na potrebu da poštuju prometna pravila i budu odgovorni sudionici prometa kako bi boravak u Hrvatskoj bio ugodan i bez stresa.

Smanji brzinu i gušaj u litu!

Lassíts, és élvezd a nyarat!

 

Stranica