Izdvojena postupanja u prometu

Slika /PU splitsko-dalmatinska 2022/Darujmo sigurnost jedni drugima/IMG_7263.JPG

Nakon dovršenog istraživanja uz optužni prijedlog odvedeni su na općinski prekršajni sud

FOTO:ilustracija

Split: Recidivistu koji je do sada više puta odbio testiranje na droge određeno zadržavanje

U petak, 20. rujna 2024.g. oko 04 sata ujutro policijski službenici zaustavili su 26-godišnjeg vozača osobnog vozila koji se na zahtjev policijskih službenika odbio podvrgnuti testiranju na droge. Utvrđeno je da je vozač do sada već kažnjavan zbog identičnog prekršaja. U vrijeme počinjenja prekršaja na vozilu je imao tablu koju  kojima se označavaju vozila taxi službe što posebno ukazuje na njegovu neodgovornost i spremnost da nudi usluge prijevoza i tako ugrožava i sebe i druge. Doveden je u službene prostorije, uhićen i nakon prekršajne obrade odveden na općinski prekršajni sud. Zatraženo je  zadržavanje  kazna zatvora od 40 dana i izricanje zabrane upravljanja vozilom. Sud je odredio zadržavanje u trajanju od 15 dana, te je donesena odluka kojom je okrivljeni proglašen krivim, izrečena mu je kazna zatvora od 15 dana i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od 12 mjeseci. Predan je u Zatvor u Splitu.
 
Imotski: Vozačica kažnjena novčanom kaznom, određeno zadržavanje

Jučer, 20. rujna u Imotskom oko 12:30 sati u mjestu Glavina Donja policijski službenici zaustavili su 40-godišnjakinju za koju je utvrđeno da je upravljala osobnim vozilom prije stjecanja prava na upravljanje a na vozilu koje je odvedeno na izvanredni tehnički pregled utvrđeni su nedostaci koji su okarakterizirani kao opasni ( nedovoljni koeficijent kočenja, mogućnost kapanja ulja iz motora, stanje bočne gume loše, nedostaju brisači vjetrobrana, mehanički oštećeni odbojnici,  nepodešen nagib uređaja za osvjetljavanje i svjetlosne signalizacije). Dovedena je u službene prostorije, uhićena i uz optužni prijedlog odvedena je na općinski prekršajni sud. Sud je presudio da je odgovorna  za počinjenje prekršaja, izrekao joj novčanu kaznu od 1.500,00 eura i odredio zadržavanje s obzirom na to da se radi o osobi koja nema stalno prebivalište ili boravište u Hrvatskoj, a odbila je ponuditi jamstvo, radi čega joj je određeno zadržavanje.

Imotski: Vozač upravljao vozilom pod utjecajem alkohola

U subotu, 21. rujna vozač osobnog vozila vozeći cestom DC 60 kroz mjesto Glavina Donja odbio se zaustaviti na jasno izdanu naredbu za zaustavljanje i nastavio se kretati. Međutim policijski službenici krenuli su službenim vozilom, izdali mu naredbu korištenjem svjetlosnih i zvučnih signala nakon čega se zaustavio na području Kamenmosta. Alkotestiran je i utvrđeno je da vozilom upravlja u alkoholiziranom stanju od 1.12 g/kg. Doveden je u službene prostorije, uhićen i nakon obrade odveden na sud.
Optužnim prijedlogom zatraženo je da se kazni novčanom kaznom i da mu se izrekne zaštitna mjesta zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije na području Hrvatske u trajanju od 2 mjeseca.
 
Makarska: Recidivist počinio osam teških prometnih prekršaja, pronađena marihuana, određeno zadržavanje

U petak, 20. rujna. 2024.g. oko 22:50 sati na području Makarske policijski službenici uočili su vozača koji je kršio prometne propise skretanjem u smjeru u kojem je to zabranjeno. Policijski službenici izdaju mu naredbu da se zaustavi ali vozač se oglušio na izdanu zapovijed i nastavlja vožnju prema Splitu i bježi od policije. Policijski službenici su ga zaustavili i utvrdili da je 52-godišnji vozač upravljao vozilom prije stjecanja prava na upravljanje vozilom bilo koje kategorije je mu je vozačka dozvola poništena zbog prikupljenih negativnih bodova.vozač je vozio iako ima tri pravomoćne zabrane sudova koje mu zabranjuju upravljanje vozilom. Nakon zaustavljanja utvrđeno je da ne koristi sigurnosni pojas, odbio je testiranje na prisutnost droga u organizmu i posjedovao je marihuanu. Također isteklo mu je važenje prometne dozvole i obvezno osiguranje. Utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je ostvario obilježja osam prometnih prekršaja, i dva prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga i Zakona o obveznim osiguranjima u prometu. U optužnom prijedlogu zatraženo je zadržavanje u trajanju od 15 dana, izricanje kazne zatvora 270 dana (za 5 prekršaja), novčana kazna 1.330,00, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije 24 mjeseca i da mu se trajno oduzme vozilo. sud mu je odredio zadržavanje u trajanju od 14 dana.

 
Makarska: Vozač skrivio prometnu nesreću s 2,72 promila

U subotu, 21. rujna 2024.godine u Makarskoj oko 16:34 sata dogodila se prometna nesreća u kojoj je 34-godišnji vozač osobnog vozila pod utjecajem alkohola ( 2,7 g/kg), nije prilagodio brzinu kretanja vozila tako da može pravovemeno zaustaviti vozilo. Vozilom je izletio izvan kolnika i udario je u drugo parkirano vozilo. Nakon udaca vozilo se nastavilo nekontrolirano kretati i udarilo je u zaštitnu ogradu te se zaustavilo na ulazu u autobusnio kolodvor.
Vozač je doveden u službene prostorije i zadržan do otriježnjenja. Odveden je na općinski prekršajni sud. Zatraženo je zadržavanje 15 dana, novčana kazna 260,00 eura i kazna zatvora od 30 dana, te određivanje zaštitne mjere zabrane upravljanja B kategorijom 3 mjeseca.


 

Stranica