​Izdvojena postupanja policije tijekom kontrole prometa- uhićeni recidivisti pod utjecajem alkohola i s izrečenim zabranama

Slika /PU splitsko-dalmatinska 2022/Vijesti (svakodnevno)/policija automobil 2.jpg

Tijekom noći 50 osoba je zatečeno u prometu pod utjecajem alkohola, 3 osobe pod utjecajem droga, a 10 osoba odbilo su testirati na prisutnost droge u organizmu

Foto: ilustracija

Split: Odbijao postupiti po zapovjedi policijskih službenika, uhićen uz uporabu sredstava prisile

Sinoć oko 2 sata u Splitu, na križanju Poljičke i Velebitske ulice, dok su policijski službenici Jedinice specijalne i interventne policije postupali u prometu prema vozaču vozila, prilazi im muškarac s drugim vozilom i vrijeđa policijske službenike te napušta mjesto događaja.

Ubrzo je zaustavljen, odbio je dati dokumente policijskim službenicima i izaći iz vozila, policijski službenici su uporabom tjelesne snage pokušali iz vozila izvući vozača, ali je isti u tome trenutku pokrenuo vozilo te prešao preko noge policijskom službeniku dok se drugi policijski službenik uspio izmaknuti, a vozač nastavlja vožnju.

Ponovno je sustignut i zaustavljen na križanju Poljičke i Dubrovačke ulice, policijski službenici prilaze vozilu, a vozač naglo kreče s vozilom u smjeru policijskih službenika, nakon čega policijski službenik uporabljuje vatreno oružje u smjeru kotača vozila.

Vozač osobnog vozila je nastavio vožnju te je ispred Druge policijske postaje Split izazvao prometnu nesreću tako što je udario u parkirano službeno civilno vozilo policije te je potom izašao iz vozila, nakon čega policijski službenici istog uhićuju uz uporabu sredstva prisile.

 Nad osobom je u tijeku kriminalističko istraživanje.


Trogir: Zatečen u prometu pod utjecajem alkohola dok mu je na snazi zaštitna mjera zabrane upravljanja

Sinoć oko 23.20 sati na trogirskom području policijski službenici zaustavili su osobno vozilo kojim je upravljao 56-godišnjak. Izvršenim provjerama utvrđeno je da isti upravlja vozilom pod utjecajem alkohola od 2,23 g/kg za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije.

Obzirom da se radi o osobi koja je više puta zatečena u prometu pod utjecajem alkohola,  isti je isključen iz promete i zadržan do privođenja na sud.

Sinj: Zatečen u prometu pod utjecajem alkohola pa vrijeđao policajce

Jučer oko 16 sati u Sinju, policijski službenici zaustavili su osobno vozilo kojim je upravljao 44-godišnjak. Izvršenim provjerama utvrđeno je da isti upravlja vozilom pod utjecajem alkohola od 2,33 g/kg, dok je prilikom postupanja policijskih službenika iste vrijeđao.

Isti je isključen iz prometa te zadržan do privođenja na prekršajni sud.

Makarska: Pretjecao preko pune s 2.33 g/kg alkohola u krvi

Sinoć oko 23 sata na državnoj cesti DC8, u Baškoj Vodi, policijski službenici zaustavili su vozača osobnog vozila koji je izvršio radnju pretjecanja vozila ispred sebe preko pune središnje uzdužne crte.

Izvršenim provjerama utvrđeno je da vozilom upravlja 51-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine, također je utvrđeno da je isti upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 2.33 g/kg.
Isti je isključen iz prometa te zadržan do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Split: Zatečen u prometu pod utjecajem alkohola od 1.40 g/kg dok mu je na snazi zaštitna mjera zabrana upravljana vozilom

Jutros oko 03.20 sati u Splitu zaustavljeno je osobno vozilo kojim je upravljao 41-godišnjak. Izvršenim provjerama utvrđeno je da isti upravlja vozilom pod utjecajem alkohola od 1.40 g/kg za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije.

Obzirom da se radi o osobi koja je više puta zatečena u prometu pod utjecajem alkohola,  isti je isključen iz promete i zadržan do privođenja na sud.


 

 



Stranica