Hvar: policijski službenici u suradnji s drugim službama spasili dvije osobe

Slika /PU splitsko-dalmatinska 2022/Vijesti (svakodnevno)/20220903_180153.jpg

Policijski službenici čuvaju živote građana i stranih gostiju koji tijekom ljeta borave na našem području i na usluzi su svim građanima  

Foto: ilustracija
 
U utorak, 4. srpnja 2023. oko 15.30 sati zaprimili smo dojavu da je u uvali Ždrilca na Paklenskim otocima pozlilo jednom muškarcu kojem je odmah trebala liječnička pomoć. Prema prvim informacijama s terena čovjek se nalazio u životnoj opasnosti i radilo se o utapanju. 

Policijski službenici Policijske postaje Hvar su odmah po zaprimljenoj informaciji službenim plovilom krenuli na mjesto događaja i prevezli tim Hitne medicinske pomoći. Žurni dolazak na mjesto događaja omogućio je da su djelatnici Hitne medicinske pomoći na vrijeme započeli pružanje pomoći. Zdravstveno stanje muškarca je stabilizirano, nakon čega je službenim policijskim plovilom, uz djelatnike HMP, prevezen u luku, a potom je helikopterom dalje prevezen u Split.

Utvrđeno je da se radi o 28-godišnjem državljaninu Indije koji se jučer oko 15 sati uputio kajakom na Paklenske otoke, te je na udaljenosti od oko 50 metara od obale ronio na dah nakon čega mu je pozlilo te je izgubio svijest.
Zadržan je na bolničkom liječenju i oporavlja se.
 
Žurna reakcija policijskih službenika Policijske postaje Hvar i činjenica da su odmah na dispoziciju djelatnicima HMP stavili policijsku posadu i službeno plovilo, omogućila je da je muškarac odmah dobio liječničku pomoć iako je bio dislociran na otoku.
I na ovaj način policijski službenici čuvaju živote građana i stranih gostiju koji tijekom ljeta borave na našem području i na usluzi su svim građanima koji žive i borave na Hvaru.
 
Također, prilikom povratka policijskog plovila u luku Stari Grad, u 19 sati s trajekta je zaprimljena dojava kako se na otvorenoj pučini u akvatoriju Stari Grad, nalazi gliser koji nekontrolirano kruži velikom brzinom, dok se jedna osoba nalazi bespomoćna u moru.

Po zaprimljenoj dojavi na mjesto događaja uputili su se policijski službenici s plovilom PP Hvar te su u suradnji s Lučkom kapetanijom Hvar umirili plovilo, a iz mora izvukli onemoćalog muškarca kojem su pružili pomoć i prevezli ga do luke.

Utvrđeno je da je muškarac tijekom vožnje pao iz gumenjaka, a plovilo je nastavilo dalje nekontrolirano kružiti po moru.


Stranica