«Grad koji voli djecu», preventivna akcija u Omišu

Slika PU_SD/omis grad koji voli djec.jpg

 Dana 4. svibnja 2012. godine od 18,00 do 20,00 sati policijski službenici Policijske postaje Omiš, u suradnji sa Dječjim gradskim vijećem Grada Omiša i članovima društva «Naša djeca» Omiš, proveli su preventivnu akciju «Grad koji voli djecu».

Dana 4. svibnja 2012. godine od 18,00 do 20,00 sati policijski službenici Policijske postaje Omiš, u suradnji sa Dječjim gradskim vijećem Grada Omiša i članovima društva «Naša djeca»  Omiš,  proveli su preventivnu akciju «Grad koji voli djecu».

Cilj akcije je senzibilizirati i podići razinu osviještenosti prodavača kako bi se izbjegla prodaja, odnosno kupnja  pića i duhanskih proizvoda, te mogućnost klađenja djece i maloljetnika. 

U akciji su neposredno sudjelovala djeca, «dječji vijećnici», koji su se podijelili u dvije skupine, i zajedno sa jednom od voditeljica  društva «Naša djeca» i policijskim službenikom u odori obilazili prodavaonice, trafike, ugostiteljske i druge objekte na području grada Omiša, te upozoravali prodavače i ugostitelje, te voditelje kladionica na opasnosti za djecu i maloljetnike, kojima su izloženi kada im se omogući kupnja i konzumacije alkohola i duhanskih proizvoda, kao na opasnosti prouzrokovane klađenjem. Tom prilikom je naglašeno da im novac, zarađen od maloljetnika i djece na ovaj negativan način, ne bude primarni cilj u njihovom poslovanju, već sigurnost  i zdrav život djece i maloljetnika tijekom njihova djetinjstva, odnosno odrastanja.

Također su se  podijelile prigodne naljepnice s porukom: «Hvala vam što čuvate naše djetinjstvo» .

Plakati s porukom o svrsi i cilju akcije naknadno će, članovi Dječjeg gradskog vijeća i društva «Naša djeca», postaviti na svim frekventnim mjestima grada Omiša.



Stranica