Francuski policajci stigli u PU splitsko-dalmatinsku

Slika PU_SD/francuziwebweb.jpg

 FOTO: PU splitsko-dalmatinska

U sklopu projekta „Međunarodna policijska suradnja policije u odori“ i „Sigurna turistička sezona“  danas su u Policijsku upravu splitsko-dalmatinsku stigli policijski službenici iz Francuske Aurelien Roujon i Matias Kadic. Strane policije službenike primio je načelnik Policijske uprave splitsko-dalmatinske Slobodan Marendić uprave koji im je zaželio dobrodošlicu i uspješan rad tijekom turističke sezone. Načelnik Marendić je između ostalog naglasio je pred nama još jedna intenzivna turistička sezona, a ovaj projekt razvija se u interesu sigurnosti i realizaciji pozitivnih međunarodnih policijskih projekata koji su do sada zabilježili samo pozitivna iskustva i odlične rezultate. 

 Na prijemu su također prisustovali policijski ataše pri Francuskom veleposlanstvu u Zagrebu Stephane Tijardović i počasna konzulica Francuske Republike u Splitu gospođa Charlotte Nicollete Miloš.

Na konferenciji za medije koja je održana nakon sastanka s načelnikom Marendićem, francuski policajci predstavili su se hrvatskim medijima. Francuski policijski službenici između ostalog istakli su kako su drugu godinu u Hrvatskoj u sklopu međunarodne policijske suradnje, kako im je čast biti u Splitu i u , a sve kako bi uz hrvatske kolege svojim državljanima osigurali ugodan boravak u Republici Hrvatskoj. Policijski službenik Kadic naveo je kako od prošle godine stekao isključivo lijepe trenutke i pozitivna iskustva u komunikaciji s građanima, ali i posebno u suradnji s hrvatskim kolegama.

Francuski policijski službenici će tijekom ljeta poslove obavljati u ophodnjama zajedno s hrvatskim policajcima na području Grada Splita.



Pisane vijesti