Energetska obnova zgrade Policijske postaje Solin

  • Slika /PU_SD/Slike/PP Solin-obnova.jpg
  • Slika
Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja Republike Hrvatske sufinanciralo je  energetsku obnovu zgrade PP Solin na adresi Stjepana Radića 134, Solin, koju je Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske prijavilo na natječaj za energetsku obnovu i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora.
Ugovor o dodjeli  bespovratnih sredstava za projekte financirane iz europskih strukturnih i investicijskih fondova u financijskom razdoblju 2014-2020. potpisan je 09.08.2019.godine, između Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja i Ministarstva unutarnjih poslova.
Prema potpisanom ugovoru o dodjeli bespovratnih sredstava sa Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost ukupni prihvatljivi troškovi projekta energetske obnove zgrade Policijske postaje  Solin iznose 2.462.164,73 kune od čega je 1.034.686,16 tisuća kuna bespovratnih.
Ugovor o radovima zaključen je dana 10.04.2020.godine sa tvrtkom JUKIĆ-DAM d.o.o.Otok na iznos od 2.475.593,23 kune i s rokom izvođenja od 6 mjeseci. Stručni nadzor nad izvođenjem radova povjeren je tvrtki Kozina d.o.o. Split. Uvođenje izvođača u posao provedeno je 11. svibnja 2020. godine, sa rokom završetka radova 11. studenog 2020. godine.
Objekt na adresi Stjepana Radića 134 , izgrađen je 1980.godine. Zgrada je upravna, smještena je u objektu koji je po svojim konstrukcijskim karakteristikama ne udovoljava zahtjevima funkcionalnosti prostora za predmetnu namjenu te zahtjevima energetske učinkovitosti. S obzirom na namjenu građevine potrebno je izvršiti rekonstrukciju vanjske ovojnice fasade i ravnog krova, zamjenu dotrajale stolarije, ugradnju visokoučinkovitog sustava grijanja i hlađenja, te ugradnju visokoučinkovite rasvjete.
Svrha projekta je privođenje predmetnog objekta arhitektonskoj funkcionalnosti, višoj energetskoj učinkovitosti te uporabi obnovljivih izvora energije što će izravno utjecati na kvalitetu boravka korisnika i zaposlenika u objektu, bolje uvjete rada zaposlenih te omogućiti potencijalni razvoj i novu kvalitetu pružanja usluga u ustanovi.
 
Energetskom obnovu zgrade Policijske postaje Solin ostvariti će se sljedeći ciljevi:
  • smanjenje potrošnje energije za grijanje zgrade za 61,10%; 
  • smanjenje emisije CO2 za 67,33%. 


Stranica