Edukacija djece na temu ovisnosti

Slika /PU splitsko-dalmatinska 2022/Prevencija/7d1c3a6f-da82-46a4-91a8-abbe5da2e1bb.JPG
Foto: PU splitsko-dalmatinska

Policijski službenici Ureda načelnika dana  24. siječnja 2023  u sklopu provedbe preventivnog projekta „Zdrav za 5“, održali su predavanje učenicima prvih razreda I. Gimnazije u Splitu. Nastavka je to aktivnog rada u suradnji sa obrazovnim ustanovama na temu prevencije ovisnosti.

Tijekom predavanja učenici su uz glavnu temu koja se odnosi na problematiku zlouporabe opojnih droga, upoznati i sa drugim  posljedicama rizičnih ponašanja kod konzumacije alkohola, kockanja, zlouporabe interneta i društvenih mreža. Cilj  rada policijskih službenika sa djecom su isticanje uloge policije u njihovoj zaštiti, nova znanja i  podizanje razine samosvijesti o odgovornosti za vlastitu sigurnost i zdravlje, aktivno mijenjanje  stavova i štetnih životnih navika i usvajanje zdravih stilova života.

Tijekom predavanja učenici su iskazali interes za navedene teme te su aktivno sudjelovali kroz postavljanje brojnih pitanja.
Predavanja se nastavljaju održavati  kontinuirano tijekom cijele školske godina, na području cijele Policijske uprave splitsko dalmatinske.

Stranica