Dr.sc. Davor Božinović sudjelovao na svečanoj završnici 23. Plazma Sportskih igara mladih u Splitu

  • Slika /PU_SD/Slike/23. Plazma Sportske igre mladih 21.8.19 (5).JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
Večeras je na splitskoj Rivi održano svečano zatvaranje 23. Plazma Sportskih igara mladih, u kojima je, kao jedan od partnera, sudjelovalo i Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske, a svečanosti je nazočio i potpredsjednik Vlade RH i ministar unutarnjih poslova dr.sc. Davor Božinović.

Ministarstvo je u sportskim igrama mladih sudjelovalo s prigodnim preventivnim projektom „Budi navijač, a ne razbijač“, sa ciljem upoznavanja mladih s problemom huliganizma i ostalih oblika asocijalnih ponašanja na sportskim terenima te negativnim posljedicama koje takva ponašanja donose sa sobom, zatim problemom i posljedicama govora mržnje, nasilnog ponašanja, te sa opasnostima zlouporabe sredstava ovisnosti i važnosti promicanja zdravog načina života i kvalitetno ispunjenog slobodnog vremena.

U svom obraćanju na samoj završnici večerašnje svečanosti, dr. sc. Davor Božinović je pozdravio mlade sportaše i one koji će to tek postati. "Čestitam vam na tome što ste istinski zaljubljenici u sport i na fair playu koji ste pokazali na ovim igrama. Kao što za sportske rezultate treba puno raditi,  treba se i učiti biti navijač", poručio je potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova, te čestitao organizatoru i zahvalio svima koji su podržali ovaj projekt.
 
Događaju je nazočio i zamjenik glavnog ravnatelja policije Josip Ćelić, načelnik Policijske uprave splitsko-dalmatinske Dražen Vitez, voditeljica Službe prevencije Sandra Veber, voditelj Odjela prevencije PU splitsko-dalmatinske Paško Ugrina, predstavnici Splitsko-dalmatinske županije i Grada Splita, predsjednik Plazma Sportskih igara mladih Zdravko Marić, te policijski službenici koji su se iznimno potrudili mladima približiti i zainteresirati ih za ovu tematiku, te ih upoznati s ulogom policije na sportskim natjecanjima, uz poruku navijačima: "Uvijek budite podrška našim igračima! Navijaj za, a ne protiv! Huliganima nije mjesto na sportskim natjecanjima. Iskorijenimo nasilje na stadionima!"

Na informativnim pultevima koji su ovom prilikom bili postavljeni na Rivi, djeca su se družila s policijskim službenicima, te su se upoznala i s aktivnostima prometne, pomorske i kriminalističke policije. Na prikladan način policijski službenici su im pokazali štetnost utjecaja alkohola na koordinaciju pokreta i motoriku, savjetovalo ih se o sigurnom sudjelovanju u prometu, a imali su mogućnost upoznati policijsko plovilo, te opremu i tehniku koju koristi kriminalistička policija prilikom obavljanja očevida i osiguranja mjesta događaja. 

Ministarstvo unutarnjih poslova će i dalje nastaviti s aktivnostima u cilju edukacije mladih o huliganizmu i nasilju na sportskim terenima i štetnosti takvih ponašanja, te ih poticati na prihvatljiva i poželjna ponašanja prilikom posjećivanja utakmica i ostalih javnih okupljanja.
 

Stranica