Dovršeno kriminalističko istraživanje za razbojništvo u Makarskoj

Slika PU_SD/auto_policija04.jpg
Policijski službenici Službe općeg kriminaliteta i PP Makarska dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvije osobe, 43-godišnjim državljaninom Republike Hrvatske  i 40-godišnjim državljaninom Republike Srbije.
Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da su 17.ožujka 2020. zajedno   i po  prethodnom dogovoru oštećenom 66-godišnjaku lažno predočili činjenicu o promjeni i razmjeni novčanih sredstava, te ga naveli da dođe  u objekt u izgradnji u Makarskoj. Tom prilikom su mu nanijeli tjelesne ozlijede i od njega otuđili i protupravno prisvojili novac nakon čega su se udaljili, a oštećeni se nakon zadobivenih ozljeda s mjesta događaja uputio do mjesta u neposrednoj blizini gdje je mu je pozlilo, te je tijekom pružanja liječničke pomoći preminuo. Nadalje, utvrđena je sumnja da su osumnjičeni prethodno podijelili otuđeni iznos novca koji je kod njih  pronađen i oduzet. 40-godišnjak je uhićen na graničnom prijelazu prilikom prelaska državne granice, dok je 43-godišnjak pronađen i uhićen na području Policijske  uprave šibensko-kninske. 
Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni su dovedeni  policijskom pritvorskom nadzorniku, te je protiv njih ponesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu. 

Stranica