Dovršeno kriminalističko istraživanje vezano uz objavljenu snimku sukoba u Splitu

Slika /PU_SD/Slike/policijsko vozilo.jpg
U odnosu na događaj od 26. ožujka u Držićevoj ulici u Splitu dovršili smo kriminalističko istraživanje nad dva muškarca.
Istu večer u službene prostorije doveden je 53-godišnjak kojem je odmah ponuđeno odvođenje liječniku radi pružanja liječničke pomoći, ali muškarac je odbio da ga se odvede liječniku radi čega nije bilo moguće utvrditi da li je zadobio ozlijede u ovom događaju.
Jučer tijekom dana policijski službenici utvrdili su identitet i drugog muškarca sa snimke. 40-godišnjak je doveden u službene prostorije radi provođenja kriminalističkog istraživanja.
Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako su se 53-godišnjak i 40-godinjak u četvrtak, 26. ožujka oko 15:30 sati  u Držićevoj ulici u Splitu verbalno sukobili, narušavali javni red i mir, nakon čega je 40-godišnjak i fizički napao 53-godišnjaka.
Zbog postojanja sumnje u počinjenje prekršaja protiv 40-godišnjaka je podnesen optužni prijedlog nadležnom općinskom prekršajnom sudu zbog naročito drskog i nepristojnog ponašanja opisanog u čl. 6 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, a protiv 53-godišnjaka zbog prekršaja iz članka 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Stranica