Dovršeno kriminalističko istraživanja vezano uz kaznena djela Nedozvoljena igra na sreću

Slika /PU_SD/Slike/policija.jpg

Policijski službenici Policijske postaje Sinj dovršili su kriminalistička istraživanja vezano uz kaznena djela Nedozvoljena igra na sreću.
Početkom tijekom listopada i studenog 2020.godine, policijski službenici su utvrdili da se u dva ugostiteljska objekta na području Hrvaca nezakonito nalaze aparati za igre na sreću, i to svakom ugostiteljskom objektu po pet aparat na sreću bez nadzornik markica Ministarstva financija.
Zbog postojanja sumnje u počinjenje kaznenog djela aparati su oduzeti i pohranjeni u policijsku postaju, te ih je u sklopu istraživanja pregledao inspektor Ministarstva financija.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da su 35-godišnjakinja i  56-godišnjakinja u dva ugostiteljska objekta od točno neutvrđenog vremenskog  razdoblja, pa do listopada i studenog 2020.godine, s ciljem pribavljanja imovinske koristi, bez odobrenja nadležnog tijela, obavljale djelatnost javnog priređivanja, obavljanja ili promicanja nedozvoljenih igara na sreću, tako što su unutar prostora  ugostiteljskog objekta, a gdje to nije dozvoljeno, postavile i stavile u upotrebu automate za igru na sreću koji nisu imali nadzorne markice Ministarstva financija .

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja protiv 35-godišnjakinje i 56-godišnjakinje podnesena su kaznene prijave nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu.

 

Stranica