Dovršeno istraživanje nad 25-godišnjakom vezano uz kaznena djela Teško ubojstvo i Dovođenje u opasnost općeopasnom radnjom ili sredstvom

Slika /PU_SD/Slike/PU SD 313.jpg
Policijska uprava splitsko-dalmatinska u koordinaciji s Županijskim državnim odvjetništvom u Splitu dovršila je kriminalističko istraživanje nad 25-godišnjim hrvatskim državljaninom za kojeg je utvrđeno postojanje osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela Teško ubojstvo na štetu tri osobe, te kaznenog djela Dovođenje u opasnost općeopasnom radnjom ili sredstvom na štetu četiri osobe.
Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 25-godišnji hrvatski državljanin jučer 11. siječnja 2020.godine oko 15:35 sati u Splitu, u ulici Šperun, iz vatrenog oružja  ispalio više hitaca prema 38-godišnjaku i 25-godišnjaku koji su se nalazili na motociklu, uslijed čega je 25-godišnjak zadobio ozlijede od kojih  preminuo na mjestu događaja,  a 38-godišnjak je zadobio ozljede od kojih je naknadno preminuo u bolnici. Nadalje, u 15:40 sati osumnjičeni 25-godišnji hrvatski državljanin je u Radmilovićevoj ulici iz vatrenog oružja ispalio više hitaca u smjeru 25-godišnjaka koji se nalazio na motociklu. Od zadobivenih ozljeda   25-godišnjak je preminuo na mjestu događaja.
Također uslijed nekontrolirane uporabe vatrenog oružja u Radmilovićevoj ulici oštećeno je osobno vozilo u kojem su se nalazile tri osobe, te su iz vatrenog oružja oštećena i dvorišna drvena vrata u Jerinoj ulici
Na mjestima događaja obavljeni su očevidi kojim je rukovodio zamjenik Županijskog državnog odvjetnika u Splitu.
U sklopu kriminalističkog istraživanja obavljene su pretrage terena što je rezultiralo da je danas tijekom dana pronađeno  sredstvo izvršenja kaznenih djela.
Također, u sklopu kriminalističkog istraživanja policijski službenici su temeljem naloga obavili pretrage doma i drugih prostorija koje koristi osumnjičeni.
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja danas tijekom dana 25-godišnjak je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzoniku.

Stranica