Dovršena kriminalistička istraživanja

Slika PU_SD/provalnik2.jpg

 Jučer je provedeno kriminalističko istraživanje nad 20-godišnjakom. Sumnjiči se da je u dva navrata tijekom ožujka sa gradilišta hotela u Splitu otuđio razne električne vodiče. Nadalje, sumnjiči se da je krajem 2012. također u Splitu iz željezničkog tunela otuđio bakreni kabel. Otuđene vodiče i kabel je prodao kao sekundarne sirovine. Slijedi podnošenje Posebnog izviješća. Dovršeno je i kriminalističko istraživanje nad 23-godišnjakom i 27-godišnjakom koji

FOTO: ilustracija

Jučer je provedeno kriminalističko istraživanje nad 20-godišnjakom. Sumnjiči se da je u dva navrata tijekom ožujka sa gradilišta hotela u Splitu otuđio razne električne vodiče. Nadalje, sumnjiči se da je krajem 2012. također u Splitu iz željezničkog tunela otuđio bakreni kabel. Otuđene vodiče i kabel je prodao kao sekundarne sirovine. Slijedi podnošenje Posebnog izviješća.

Dovršeno je i kriminalističko istraživanje nad 23-godišnjakom i 27-godišnjakom koji su od strane policijskog službenika 26. ožujka zamijećeni na ulici pod okolnostima koje su ukazivale na sumnjivo ponašanje, odnosno vizualnim pregledom uočen je provalnički alat i oprema, pa su dovedeni na kriminalističko istraživanje.

Naime, utvrđena je osnova sumnje da su počinili ukupno 10 kaznenih djela teških krađa na području Splita i Kaštela i to: tri provale u stan, tri provale u crkve i župne urede, provale u prodavaonice i uredske prostorije. Kao treći počinitelj sumnjiči se i 36-godišnjak koji je trenutno nedostupan.

23-godišnjakom i 27-godišnjakom su privedeni pritvorskom nadzorniku, a potom u Državno odvjetništvo.



Stranica