Djelatnici PU splitsko-dalmatinske prikupili više od 70 tisuća kuna za stanovnike potresom pogođenih područja

Slika /PU_SD/Slike/unnamed.jpg

Zahvaljujemo se ovim putem svim djelatnicima Policijske uprave splitsko-dalmatinske koji su organizirali akcije i nesebično sudjelovali u akcijama prikupljanja pomoći

U ovom teškom vremenu za sve građane koji žive na područjima pogođenim potresom, svjedoci smo kako ljudska dobrota nema granica. Činjenica je kako smo krajem 2020.godine svjedočili katastrofalnim razaranjima u Sisku, Petrinji i Glini i nitko nije mogao ostati ravnodušan na snimke srušenih domova i uništenih gradova. Svaki građanin je pomogao, pa tako i policajci, svatko onoliko koliko je mogao i kako je nabolje znao.
Policajci su individualno pomagali i priključivali se brojim humanitarnim akcijama kako bi odjećom, hranom i ostalim potrepštinama pomogli ljudima.
Djelatnici Postaje granične policije Trilj su odmah nakon potresa započeli s prikupljanjem pomoći, te su već u prvim danima siječnja za obnovu porušenog područja uplatili 6 tisuća kuna. Djelatnici Prve policijske postaje Split prikupili su novčana sredstva za kupnju 65 grijalica koje su odnijeli u Petrinju i Sisak.
Djelatnici Policijske postaje Sinj pokrenuli su humanitarnu akciju kojom će novčano pomagati  jednog kolegu u Policijskoj postaji Petrinja na način da će slijedećih šest mjeseci  prikupljati novčana sredstva i uplaćivati mu na račun kako bi bio u mogućnosti lakše i brže obnoviti svoj dom. 
Kolege Postaje aerodromske policije Split sjetile su se svog kolege koji je prije desetak godina dolazio tijekom ljeta na ispomoć, a u potresu mu je oštećena kuća u kojoj sada nije moguće stanovati, pa su samoinicijativno prikupili 5 tisuća kuna za potrebe uređenja i obnove.
Također, u Policijskoj postaji Makarska djelatnici su pokrenuli akciju prikupljanja novčanih sredstava koja je još uvijek tijeku.
Policijska uprava splitsko-dalmatinska, u suradnji sa sindikatima i IPA Regionalni klub Splitsko-dalmatinska pokrenula je humanitarnu akciju prikupljanja financijske pomoći našem kolegi koji sa svojom obitelji živi na području Petrinje, a čija obiteljska kuća je nakon razornog potresa neuvjetna za život. Tijekom 20 dana trajanja akcije djelatnici Policijske uprave splitsko-dalmatinske prikupili su do sada ukupno 65 tisuća kuna. Novac će biti uplaćen  našem kolegi i nadamo se da će se uskoro sa svojim obitelji moći vratiti u svoj dom.
U ovoj akciji sudjelovali su djelatnice i djelatnici svih policijskih postaja i svih ustrojstvenih jedinica.
Djelatnice i djelatnici ove PU pokazali su veliko srce, solidarnost i humanost koja je za svaku pohvalu.
Zahvaljujemo se ovim putem svim djelatnicima Policijske uprave splitsko-dalmatinske koji su organizirali akcije i nesebično sudjelovali u svakoj akciji prikupljanja pomoći.
 

Stranica