„Darujmo sigurnost jedni drugima!- pojačane aktivnosti policije na području Trogira, Kaštela i Zagore

  • Slika /PU splitsko-dalmatinska 2022/Darujmo sigurnost jedni drugima/kontrola.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
FOTO: PU splitsko-dalmatinska

Tijekom noći, 23./24. prosinca 2023.godine u vremenu od 21 sat do 03 sata ujutro, na području Trogira, Kaštela i Zagore, policijski službenici Policijskih postaja Trogir, Solin, Kaštela, Sinj i Postaje prometne policije Split proveli su intenzivnu akciju nadzora i kontrole prometa. Poseban naglasak stavljen je na utvrđivanja najtežih prometnih prekršaja koji dovode do najtežih prometnih nesreća.

Utvrđeno je i sankcionirano 40 prometnih prekršaja od čega izdvajamo: 12 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 9 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 2 prekršaja upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje, 2 prekršaja upravljanja vozilom unatoč izrečenoj zabrani, 3 prekršaja neposjedovanja kod sebe vozačke dozvole, 2 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 5 prekršaja isteka osiguranja i jedan vezano uz istek prometne dozvole.

Kao što smo najavili Policijska uprava splitsko-dalmatinska tijekom prosinca dodatno  je intenzivirala postupanja u segmentu nadzora i kontrole prometa na cestama.  U prosincu želimo biti još vidljiviji i aktivniji u prevenciji svih oblika neprihvatljivog ponašanja na cestama.
 
Policijske postaje svakog tjedna provode  zajedničke akcije nadzora i kontrole prometa. Naš fokus biti će posebno najteži prometni prekršaj, uvriježenog naziva „faktori rizika“, ali i svi drugi oblici rizičnih ponašanja u prometu. Osim sigurnosti na cestama, fokus naših službenika usmjeriti će se i na sekundarne prekršaje i kaznena djela iz domene rada policije.
 
Cilj dodatnog intenziviranja nadzora i kontrole prometa bio je da  prosinac i blagdani proteknu mirno i sigurno, bez stradavanja u prometu radi čega pozivamo još jedno građane i sve sudionike u prometu da nam pomognu u ostvarenju ovog cilja savjesnim i odgovornim ponašanjem u prometu. Nakon blagdanskih slavlja nemojte voziti ukoliko ste konzumirali alkohol, usporite, prilagodite brzinu stanju i uvjetima na cesti.
  
U vrijeme blagdana nemojte zaboraviti na svoju sigurnost i sigurnost svih sudionika i prometu, ovog prosinca poklonimo sigurnost jedni drugima.
 
Odgovorim ponašanjem u prometu čuvate svoj život, ali i život svih ostalih

Stranica