„Darujmo sigurnost jedni drugima!“- najava pojačanih vikend aktivnosti

  • Slika /PU splitsko-dalmatinska 2022/Darujmo sigurnost jedni drugima/DSC_0019.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Naš cilj je da prosinac i blagdani proteknu mirno i sigurno, bez stradavanja u prometu

Foto: PU splitsko dalmatinska

Kao što smo najavili, Policijska uprava splitsko-dalmatinska tijekom prosinca dodatno je intenzivirala postupanja u segmentu nadzora i kontrole prometa na cestama pa tako i ovog vikenda nastavljamo s provođenjem aktivnosti na području čitave Županije. U prosincu želimo biti još vidljiviji i aktivniji u prevenciji svih oblika neprihvatljivog ponašanja na cestama.
 
Tako je jučer od 15 do 21 sat proveden intenzivniji nadzor prometa na području od Makarske do Imotskog te je tom prilikom sankcionirano 88 prekršaja od čega izdvajamo 19 prekršaja zbog brzine, 6 prekršaja zbog alkohola,10 prekršaja zbog korištenja mobitela i 36 prekršaja zbog nekorištenja pojasa.
 
Podsjećamo kako će se danas, 8. prosinca 2023. godine od 13 do 19 sati  provoditi intenzivniji nadzor prometa na području Trogira, Kaštela, Solina, Splita i Sinja.
 
Postupanje policije bit će posebno usmjereno na sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja koji dovode do prometnih nesreća s najtežim posljedicama.
 
Naš cilj je da prosinac i blagdani proteknu mirno i sigurno, bez stradavanja u prometu. Pozivamo još jednom građane i sve sudionike u prometu da nam pomognu u ostvarenju ovog cilja savjesnim i odgovornim ponašanjem u prometu.
  
Posebno apeliramo na sve vozače da svojim ponašanjem dodatno ne ugrožavaju najrizičnije skupine u cestovnom prometu - vozače mopeda i motocikla, pješake i vozače bicikla.
 
Grubo kršenje propisa o ograničenju brzine kretanja uz alkohol, nekorištenje sigurnosnih elemenata kao što je pojas na svim sjedalima i zaštitna kaciga na motociklima uz pojavu distrakcija u cestovnom prometu (odvlačenje pažnje od prometne situacije, npr. korištenje mobitela vozača ili pješaka) za posljedicu imaju najteža stradavanja u cestovnom prometu.
 
Ovog prosinca poklonimo sigurnost jedni drugima.
Odgovorim ponašanjem u prometu čuvate svoj život, ali i život svih ostalih sudionika!
 

Stranica