Dani tehničke ispravnosti vozila

Slika /PU%20splitsko-dalmatinska%202022/Prevencija/Dani%20tehni%C4%8Dke%20ispr%20AO%202023.jpg

Tehnička ispravnost vozila jedan je od ključnih čimbenika sigurnosti cestovnog prometa

FOTO: ilustracija

U organizaciji Ministarstva unutarnjih poslova, Hrvatskog autokluba, Centra za vozila Hrvatske, stanica za redovni tehnički pregled vozila, a pod pokroviteljstvom Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa na području cijele Republike Hrvatske, pa tako i na području PU splitsko-dalmatinske, od idućeg ponedjeljka do subote (od 20.do 25. studenog) provest će se preventivno-sigurnosna akcija „Dani tehničke ispravnosti vozila 2022“, koja isključivo ima edukativni i preventivno-sigurnosni karakter.

Akcija je isključivo preventivna, a njen prvenstveni cilj je potaknuti vozače  da tijekom idućeg tjedna u bilo kojoj stanici za redovni tehnički pregled vozila u Republici Hrvatskoj, bez naknade i bilo kakve sankcije, obave tehnički pregled vozila prvenstveno radi povećanja sigurnosti u prometu, ali i izbjegavanja prometnih nesreća uzrokovanih upravo tehničkom neispravnošću vozila.

Policijski službenici će tijekom redovnih poslova nadzora i kontrole prometa na cestama, informirati vozače o akciji  i ukazivati im na mogućnost obavljanja besplatnog tehničkog pregled, a vozači za čija se vozila pri tehničkom pregledu utvrdi tehnička neispravnost neće biti sankcionirani, neće plaćati kaznu, niti će se taj podatak dostaviti policiji.

Pozivamo vozače da se uključe u ovu akciju, na način da u bilo kojoj stanici za tehnički pregled  besplatno kontroliraju tehničku ispravnost svog vozila i na taj način doprinesu, kako svojoj, tako i sigurnosti svih sudionika u prometu.

 

Stranica