Dani tehničke ispravnosti vozila

Slika /PU_SD/dani%20tehni%C4%8Dke%20ispravnosti.jpg

Tehnička ispravnost vozila jedan je od ključnih čimbenika sigurnosti cestovnog prometa!

U organizaciji Ministarstva unutarnjih poslova, Hrvatskog autokluba, Centra za vozila Hrvatske, stanica za redovni tehnički pregled vozila, a pod pokroviteljstvom Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa na području cijele Republike Hrvatske, pa tako i na području PU splitsko-dalmatinske, od ponedjeljka, 22. do subote, 27. studenog provest će se preventivno-sigurnosna akcija „Dani tehničke ispravnosti vozila 2021“, koja isključivo ima edukativni i preventivno-sigurnosni karakter.

Akcija je isključivo  preventivna, a temelji se na poticanju vozača da u ovom vremenu u bilo kojoj stanici za redovni tehnički pregled vozila u Republici Hrvatskoj, bez naknade i bilo kakve sankcije izvrše tehnički pregled vozila prvenstveno radi sigurnosti u prometu, odnosno izbjegavanja prometnih nesreća uzrokovanih upravo tehničkom neispravnošću.

Međutim, bitno je za napomenuti policija neće aktivno sudjelovati u ovoj akciji kroz zaustavljanje vozača i upućivanja na tehnički pregled, već će policija kroz svoje redovne službene zadaće ukazivati vozačima na ovu mogućnost, a  vozači za čija se vozila pri tehničkom pregledu utvrdi tehnička neispravnost neće snositi bilo kakvu sankciju, odnosno neće plaćati kaznu, niti će taj podatak biti evidentiran, niti dostavljan policiji.

Zbog toga pozivamo sve vozače da se uključe u ovu akciju, tako da u bilo kojoj stanici za tehnički pregled izvrše besplatnu kontrolu tehničke ispravnosti svog vozila i na taj način doprinesu, kako svojoj, tako i sigurnosti svih sudionika u prometu.

Tehnička ispravnost vozila jedan je od ključnih čimbenika sigurnosti cestovnog prometa!

Stranica