Dan policije 2023: u Splitu održana prezentacija policijske opreme i vještina

  • Slika /PU splitsko-dalmatinska 2022/Hrvace 2023/PHOTO-2023-09-29-12-31-14.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

U sklopu obilježavanja Dana policije na splitskoj rivi družili smo se s građanima i djecom

Foto: PU splitsko dalmatinska

U sklopu obilježavanja Dana policije i blagdana svetog Mihovila, danas na splitskoj rivi, održana je prezentacija policijske opreme. Od 10 do 12 sati građani su se mogli upoznati s radom policije, razgledati opremu koju koristimo u svakodnevnom radu, razgledati službena vozila, službeno plovilo i policijski motocikl. Najviše zanimanja bilo je upravo za motocikl koji je bio pravo mjesto za fotografiranje zajedno s policijskim službenikom-motociklistom. Građani su rado pristupali policijskim službenicima, razgovarali s njima o opremi, ali i o drugim različitim temama koje su vezane uz policijski posao.

Uz policijske službenike Jedinice specijalne i interventne policije, djelatnike Regionalnog protueksplozijskog odjela, Službe kriminalističke tehnike, na splitskoj rivi bili su kontakt policajci Prve i Druge policijske postaje, Postaje prometne policije Split, policijski službenici iz Sektora za granicu  i  policijski službenici iz Ureda načelnika.

Djeca su posebnu znatiželju i interes pokazali za rad policijskog psa za detekciju droga, čiji uspješnu prezentaciju rada su mogli vidjeti na rivi, što su popratili velikim pljeskom.  Također većina djece je željela ući u Mobilni preventivni kombi policije i razgledati ga, a veliki interes i pažnju djece privukla je opremu očevidne ekipe i pirotehničara.

Za djecu koja su nas posjetila, HAK, Auto klub organizirao je natjecanje u vještinama vožnje biciklom i troje najboljih dobili su vrijedne nagrade. Zahvaljujemo se Auto Klubu što nas prati svim u našim preventivnim aktivnostima.

Također danas, djelatnici Policijske postaje Omiš odlučili su Dan policije obilježiti druženjem s djecom kojima su prezentirali našu opremu, vozila i rad policije.

Stranica