Dan otvorenih vrata održan u Splitu

  • Slika PU_SD/jedan.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
Policijska akademija i Policijska škola „Josip Jović“ pokrenula je niz promotivnih aktivnosti vezanih uz objavljeni natječaj za upis u program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka za 2020/2021. godinu. U sklopu promocije danas  je u Splitu održan Dan otvorenih vrata.  Ovo je jedan od načina  promoviranja rada Srednje policijske škole „Josip Jović“ koja djeluje u sklopu Policijske akademije u Zagrebu.
 
Dan otvorenih vrata u PU splitsko-dalmatinskoj održan je u  sportskoj dvorani Obrtno tehničke škole u Splitu.
 
Načelnik Policijske akademije Dubravko Novak je na konferenciji za medije govorio o uvjetima objavljenog natječaja, načinu i dinamici školovanja. “ Prošle godine imali smo odličan odaziv na objavljeni natječaj- Ove godine planiramo upis 750 polaznika.  Prošle godine od ukupnog broja polaznika 30% su bile djevojke, koje tijekom školovanja pokazuju odlične rezultate.  Našim polaznicima obrazovanja uz osiguran smještaj i prehranu, osiguran je i mjesečni džeparac iznosu od 700 kuna.“ Na konferenciji za medije uz pomoćnika voditelja srednje policijske škole Hrvoja Marića bio je i Ivica Franić, načelnik Sektora policije u ime domaćina, PU splitsko-dalmatinske.
 
Tijekom trajanja prezentacije u dvorani su bili postavljeni info pultevi s opremom i tehnikom koju policija koristi u svakodnevnom radu. Zainteresirani su se upoznali  sa svim segmentima rada i rodovima policije (specijalna policija, temeljna, kriminalistička, prometna, granična i interventna policija, protueksplozijski odjel, prevencije), te razgovarali s policijskim službenicima o temama vezanim uz rad policije.
 
Prezentacija je počela s djelatnicima Specijalne jedinice policije Split koji su se konopcem spustili s vrha dvorane i pokazali dio vještina koje koriste u svom radu.  Atraktivna pokazna vježba bila je odličan uvod u današnje druženje. Nakon specijalaca, djelatnici Interventne jedinice policije Split pokazali su  spretnost i fizičku spremnost prilikom izvođenja vježbe borilačkih vještina, te poslije i način rukovanja, te taktike prilikom korištenja vatrenog oružja. Uvježbani tim interventnih policajaca izmamio je i pljesak nazočnih.
 
Djelatnici protueksplozijske zaštite pokazali su dio svoje opreme, a posjetitelje je zainteresirala vježba u kojoj je prikazano na koji način policijski službenici pronalaze eksplozivna sredstva koristeći psa koji je obučen za pronalazak eksploziva.
Tijekom trajanja prezentacije specijalizirani službenici Služba za očevide i kriminalističku tehniku pokazali su prisutnima na koji način se obavlja očevid na terenu, prikupljaju i izuzimaju dokazi ključni za daljnje kriminalističko istraživanje.
 
Tijekom prezentacije rada i opreme,  policijske službenice i službenici razgovarali su s prisutnima,  odgovarali na pitanja vezano uz rad policije, ali i uvjetima natječaja i školovanja za zanimanje policajac.

Stranica